Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Naložení hub do sladkokyselého nálevu je ten nejlepší způsob, jak uchovat jejich chuť a poté si je vychutnat v chladných zimních měsících, kdy čerstvé houby neseženeme. V následujícím videu se dozvíte, jak připravit prvotřídní sladkokyselý nálev. Takto naložené houby můžete mít v lednici i několik týdnů, pokud je chcete skladovat déle, stačí je zavařit. Takto připravené houby můžete použít do salátů a omáček nebo podávat jako chuťovku k pivu.

 

Jak naložit houby

Suroviny:

  • sůl
  • voda + ocet v poměru 3:1
  • 100 g cukru (na 1 l vody)
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • hořčičné semínko
  • tymián
  • houby
  • bílá část lahůdkové cibulky

Postup:

Houby povařte asi 5 minut v osolené vodě (větší houby můžete nakrájet), sceďte a propláchněte studenou vodou.

Z vody a octa v poměru 1 díl octa a 3 díly vody, divokého koření, hořčičného semínka a cukru připravte nálev. Přiveďte k varu a 3 – 4 minuty provářejte, aby se uvolnilo aroma.

Houby naplňte do sklenice, můžete prokládat lahůdkovou cibulkou. Přelijte vroucím nálevem. Nechte vychladnout, popřípadě můžete ještě zavařit pro delší uchování.

Komentáře (4)

  • Daniel Wolf

    Daniel Wolf
    přidáno před 97 dny
    Tento recept mi dělá mamka každej den, sice je mi 35 a bydlím furt u mamky, ale je to tu supr

    odpověď

  •  Wolf Daniel

    Wolf Daniel
    přidáno před 97 dny
    To ti závidím kamaráde, taky bych chtěl mít takovej život jako ty

  • Host

    Host
    přidáno před 97 dny
    je to supr recept jako supreme

    odpověď

  • Jiří Kulha

    Jiří Kulha
    přidáno před 219 dny
    Dobrý den. Takto jako pan Paulus, jsme dělali smaženici před mnoha lety v počátcích naší společné domácnosti. Pak jsme byli poučeni, že se tam ke konci smažení před vajíčky musí přidat krupička (je lepší než mouka). Celková konzistence i chuť je mnohem lepší.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.