Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Když pečete husu v celku, zbydou vám po vykostění kosti a nádivka, pokud jste husu před pečením naplnili třeba jablky. Je Vám líto je vyhodit, ale nevíte co s nimi? Roman Paulus vás naučí, jak z těchto „zbytků“ připravit znamenitou husí omáčku. Díky pomerančové šťávě a červenému vínu, které se do omáčky přidávají, bude mít lehce nasládlou chuť a vonět po vínu, což se k pečené huse hodí přímo báječně.

 

Recept na přípravu husí omáčky

Suroviny:

  • husí sádlo
  •  „zbytky“ pečené husy – husí kosti, nádivka (jablka, cibule, pomeranče)
  • hladká mouka
  • pomerančová šťáva
  • červené víno
  • vývar z husích kostí

Postup:

V hrnci rozehřejte husí sádlo. Do hrnce vložte jablka, cibule, pomeranče z pečené husy a orestujte. Přidejte husí kosti a restujte dále. Poté zaprašte moukou. Pokud se mouka připaluje ke dnu hrnce, můžete podlít trochou pomerančové šťávy, aby se vše dobře odvařilo, a restujte dále.

Zarestovaný základ podlijte pomerančovou šťávou, nechte chvíli provařit a přilijte červené víno. Víno nechte dobře vyvařit, přilijte husí vývar a na mírném plameni provářejte asi 1 hodinu. Poté omáčku přeceďte. Omáčku můžete případně svařit, aby byla hustší.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.