Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Když pečete husu v celku, zbydou vám po vykostění kosti a nádivka, pokud jste husu před pečením naplnili třeba jablky. Je Vám líto je vyhodit, ale nevíte co s nimi? Roman Paulus vás naučí, jak z těchto „zbytků“ připravit znamenitou husí omáčku. Díky pomerančové šťávě a červenému vínu, které se do omáčky přidávají, bude mít lehce nasládlou chuť a vonět po vínu, což se k pečené huse hodí přímo báječně.

 

Recept na přípravu husí omáčky z kostí

Suroviny:

  • husí sádlo
  •  „zbytky“ pečené husy – husí kosti, nádivka (jablka, cibule, pomeranče)
  • hladká mouka
  • pomerančová šťáva
  • červené víno
  • vývar z husích kostí

Postup:

V hrnci rozehřejeme husí sádlo. Do hrnce vložíme jablka, cibule, pomeranče z pečené husy a orestujeme. Přidáme husí kosti a restujeme dále, poté zaprášíme moukou. Pokud se mouka připaluje ke dnu hrnce, můžeme podlít trochou pomerančové šťávy, aby se vše dobře odvařilo, a restujeme dále.

Zarestovaný základ podlijeme pomerančovou šťávou, necháme chvíli provařit a přilijeme červené víno. Víno necháme dobře vyvařit, přilijeme husí vývar, na mírném plameni prováříme asi 1 hodinu a přecedíme. Omáčku můžeme případně svařit, aby byla hustší.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.