Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Energie
10 513 kJ / 2 512 kcal
Bílkoviny
3,80 g
Tuky
1,80 g
Vláknina
31,50 g
Sůl
0,01 g
Sacharidy
653,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminy, zbavíme jádřinců a naskládáme do sklenic.
Můžeme je skládat nastojato, střechovitě nebo naležato jednu na druhou.
02.Cukr, vodu a koření krátce svaříme. Rozvarem zalijeme sklenice s ovocem a dáváme pozor, aby byly hrušky úplně ponořené.
03.Se sklenicí několikrát bouchneme, aby se uvolnily bublinky a ujistíme se, že je všechno ovoce potopené v tekutině.
04.Uzavřeme a přendáme do zavařovacího hrnce, kde sterilizujeme 25 minut při 85 °C.
05.Hotové kompoty opatrně vyndáme z vodní lázně a necháme vychladnout otočené víčkem dolů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT