Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Povaluje se vám doma spousta hrušek, na které už pomalu přestáváte mít chuť. V takovém případě máte skvělou příležitost schovat si je na další měsíce (nebo klidně i roky) a zavařit výborný domácí hruškový kompot. Šéfkuchař Roman Paulus zná návod na ten nejjednodušší a dost možná i nejlepší. Naučí vás, jak připravit cukrový rozvar, jak ho správně okořenit, ale také, jak připravit sklenice s hruškami tak, aby kompot vydržel co nejdéle.

Recept na hruškový kompot

Potřebujeme: sklenice na zavařování, zavařovací hrnec s teploměrem

Suroviny:

1 l vody

500 g krupicového cukru

4 hřebíčky

1 hvězdička badyánu

1,5 kg hrušek

Postup:

Hrušky oloupeme, nakrájíme na osminy, zbavíme jádřinců a naskládáme do sklenic.

Tip: Můžeme je skládat nastojato, střechovitě nebo naležato jednu na druhou.

Cukr, vodu a koření krátce svaříme. Rozvarem zalijeme sklenice s ovocem a dáváme pozor, aby byly hrušky úplně ponořené.

Se sklenicí několikrát bouchneme, aby se uvolnily bublinky a ujistíme se, že je všechno ovoce potopené v tekutině.

Uzavřeme a přendáme do zavařovacího hrnce, kde sterilizujeme 25 minut při 85 °C.

Hotové kompoty opatrně vyndáme z vodní lázně a necháme vychladnout otočené víčkem dolů.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.