
Myslíte si, že připravit svěží salát z čerstvých lesních hub není snadné? Podívejte se na následující trik, kde Vás takový salát naučí Roman Pauluse. Houby stačí jen lehce orestovat, zakápnout balsamicem a přidat čerstvé bylinky, piniové oříšky a parmezán. Tento salát můžete podávat jako přílohu ke grilované rybě nebo sýru, ale může stejně tak posloužit i jako předkrm. Navštivte naši Kulinářskou akademii, kde se dozvíte, jak připravit tento salát i další skvělé houbové speciality.
Recept na přípravu houbového salátu
Suroviny
- 200 g lesních hub nebo hlívy
- 30 g šalotky
- 20 g pažitky
- listová petržel
- sůl
- pepř
- balsamico
- olivový olej
- rozmarýn
- tymián
- grana padano
- piniové oříšky
- mix bylinek na podávání
Postup
Houby nakrájejte na kostičky a zprudka orestujte v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidejte rozmarýn a tymián, osolte, opepřete a nechte krátce restovat. Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a krátce orestujte. Lehce podlijte balsamicem, přidejte nasekanou listovou petržel a pažitku a orestované piniové oříšky. Podávejte s bylinkami posypané nastrouhaným sýrem grana padano a piniovými oříšky. Salát můžete servírovat samostatně nebo jako přílohu ke grilované rybě.
Komentáře (0)
zobrazit vše