Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Myslíte si, že připravit svěží salát z čerstvých lesních hub není snadné? Podívejte se na následující trik, kde Vás takový salát naučí Roman Pauluse. Houby stačí jen lehce orestovat, zakápnout balsamicem a přidat čerstvé bylinky, piniové oříšky a parmezán. Tento salát můžete podávat jako přílohu ke grilované rybě nebo sýru, ale může stejně tak posloužit i jako předkrm. Navštivte naši Kulinářskou akademii, kde se dozvíte, jak připravit tento salát i další skvělé houbové speciality.

 

Recept na přípravu houbového salátu

Suroviny:

  • 200 g lesních hub nebo hlívy
  • 30 g šalotky
  • 20 g pažitky
  • listová petržel
  • sůl
  • pepř
  • balsamico
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • tymián
  • grana padano
  • piniové oříšky
  • mix bylinek na podávání

Postup:

Houby nakrájejte na kostičky a zprudka orestujte v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Přidejte rozmarýn a tymián, osolte, opepřete a nechte krátce restovat. Přidejte nadrobno nakrájenou šalotku a krátce orestujte. Lehce podlijte balsamicem, přidejte nasekanou listovou petržel a pažitku a orestované piniové oříšky. Podávejte s bylinkami posypané nastrouhaným sýrem grana padano a piniovými oříšky. Salát můžete servírovat samostatně nebo jako přílohu ke grilované rybě.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.