Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Houbová polévka je stálicí české kuchyně. Receptů na houbovou polévku najdete nesčetně, Roman Paulus Vám v následujícím videu ukáže svůj oblíbený recept na houbový krém. Jeho tajemstvím a rovněž i základem je silný vývar z hub a kořenové zeleniny. Další příprava je pak velice snadná a zabere Vám už jen chvilku.

 

Recept na přípravu houbového krému

Suroviny na 4 porce:

  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 50 g sušených hříbků (lišky, křemenáče)
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 velká cibule
  • 5 kuliček celého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 5 bobkových listů
  • svazek rozmarýnu
  • 60 g másla + 1 lžička na orestování hub
  • 40 g hladké mouky
  • 200 g čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 50 ml čerstvého mléka na vyšlehání
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvé houby (hříbky, lišky, křemenáče) na orestování
  • sůl
  • pepř
  • listová petržel

 

Postup:

Do silného kuřecího vývaru přidejte sušené houby, kořenovou zeleninu, cibuli, divoké koření a svazek rozmarýnu. Nechte vařit alespoň 2 hodiny, aby byl vývar z hub co nejsilnější.

V hrnci nechte rozpustit 60 g másla, přidejte mouku, připravte světlou jíšku a nechte trochu vychladnout. Přilijte trochu přecezeného vývaru z hub, dobře rozmíchejte, přilijte zbylý vývar, 15 – 20 minut provařte a poté přilijte smetanu. Před podáváním přilijte trochu studeného mléka a rozmixujte.

V pánvi rozpusťte lžičku másla, přidejte nadrobno nakrájený česnek a na menší kousky nakrájené hříbky, lišky, křemenáče, osolte, opepřete a přidejte nasekanou listovou petržel.

Do hlubšího talíře naservírujte připravené ragú z hub, poté nalijte polévku. Můžete podávat s opečeným chlebem nebo bagetou opečenou na bylinkovém másle.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.