Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Guláše jsou v české kuchyni jako doma, každý z nás si jistě rád pochutná na skvělém hovězím guláši, stejně delikátní bude i bez masa – třeba houbový. V následujícím videu Vám Roman Paulus ukáže recept na ten nejlepší houbový guláš, který je plný hub a nechybí v něm ani slanina a paprika. Pokud jste se tedy vrátili z lesa s plným košíkem hub, na nic nečekejte a začněte vařit.

 

Recept na přípravu houbového guláše

Suroviny:

  • extra panenský olivový olej
  • 50 g šalotky
  • 10 g česneku
  • 300 g čerstvé červené papriky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání
  • 20 g anglické slaniny
  • 500 g lesních hub
  • pažitka
  • listová petržel
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana na podávání

Postup:

V rozpáleném hrnci s olivovým olejem orestujte dosklovata na menší kousky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidejte červenou papriku nakrájenou na kostky a orestujte. Přisypte mletou papriku, osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Jakmile se odpaří alkohol, podlijte vývarem a vařte doměkka (asi 15 minut). Poté přilijte smetanu a rozmixujte.

Do rozpálené pánve s olivovým olejem přidejte vyrestovanou slaninu a houby nakrájené na kousky a krátce orestujte. Poté přilijte do pánve rozmixovanou omáčku, přidejte nasekanou pažitku a listovou petržel a promíchejte.

Podávejte v hlubším talíři se lžící zakysané smetany. Jako příloha je vhodný karlovarský knedlík nebo pečivo.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.