
Guláše jsou v české kuchyni jako doma, každý z nás si jistě rád pochutná na skvělém hovězím guláši, stejně delikátní bude i bez masa – třeba houbový. V následujícím videu Vám Roman Paulus ukáže recept na ten nejlepší houbový guláš, který je plný hub a nechybí v něm ani slanina a paprika. Pokud jste se tedy vrátili z lesa s plným košíkem hub, na nic nečekejte a začněte vařit.
Recept na přípravu houbového guláše
Suroviny
- extra panenský olivový olej
- 50 g šalotky
- 10 g česneku
- 300 g čerstvé červené papriky
- 1 lžička mleté papriky
- 100 ml bílého suchého vína
- 300 ml drůbežího vývaru
- 100 ml čerstvé smetany ke šlehání
- 20 g anglické slaniny
- 500 g lesních hub
- pažitka
- listová petržel
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana na podávání
Postup
V rozpáleném hrnci s olivovým olejem orestujte dosklovata na menší kousky nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek. Přidejte červenou papriku nakrájenou na kostky a orestujte. Přisypte mletou papriku, osolte, opepřete a podlijte bílým vínem. Jakmile se odpaří alkohol, podlijte vývarem a vařte doměkka (asi 15 minut). Poté přilijte smetanu a rozmixujte.
Do rozpálené pánve s olivovým olejem přidejte vyrestovanou slaninu a houby nakrájené na kousky a krátce orestujte. Poté přilijte do pánve rozmixovanou omáčku, přidejte nasekanou pažitku a listovou petržel a promíchejte.
Podávejte v hlubším talíři se lžící zakysané smetany. Jako příloha je vhodný karlovarský knedlík nebo pečivo.
Komentáře (0)
zobrazit vše