Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Guacamole patří k nejoblíbenějším pochoutkám na večírcích a nejen tam. Skvěle chutná s nachos, brambůrky, zeleninovými hranolky nebo jen tak namazané na pečivu nebo tortille. Stačí jen přichystat dostatečné množství této skvělé pasty a party se určitě vydaří. Připravit guacamole není těžké, ale je nutné najít tu správnou rovnováhu mezi pikantností papričky, sladkostí avokáda a kyselostí limetky. A právě v tom vám pomůže Roman Paulus v následujícím triku Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se, jak vybrat zralé avokádo, co udělat, aby guacamole mělo vyváženou chuť a s čím ho nejlépe servírovat.

Suroviny

  • 2 zralá avokáda
  • pepř
  • sůl
  • 1 limetka (šťáva)
  • 1 zralé rajče
  • hrst čerstvého koriandru
  • ½ pálivé papričky
  • 1 červená cibule

Postup

Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku a lžící vydlabeme dužinu, kterou rozmačkáme vidličkou tak, aby v pastě zůstaly malé hrudky. Opepříme, osolíme, přilijeme limetkovou šťávu, přidáme nakrájenou dužinu z oloupaného rajčete, nasekaný koriandr, nasekanou pálivou papričku a najemno nakrájenou červenou cibuli, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.