Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Jak připravit chutný steak z tuňáka vám v následujícím videu ukáže šéfkuchař Roman Paulus. V receptu se dozvíte, jak propéct rybu na medium rare a jaká příloha bude vhodná i zdravá zároveň. Připravíme si jemný rajčatový dresink, lahodný grilovaný zelený chřest, neodolatelný zkaramelizovaný citron a křupavou rozpečenou bagetu. Podívejte se na náš videorecept Kulinářské akademie Lidlu a vše se dozvíte. Zejména během grilovací sezóny nezapomínejte na ryby a pohostěte svou rodinu rychlou a snadnou letní večeří.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 130 kJ / 1 465 kcal
Bílkoviny
158,70 g
Tuky
78,20 g
Vláknina
13,90 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
33,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Syrový zelený chřest očistíme a necháme na grilu grilovat z obou stran dohromady asi 5 minut. Hotový chřest zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.
02.Do misky vložíme nakrájená oloupaná rajčata, najemno nasekanou červenou cibuli, citronovou kůru, olivový olej, nasekané kapari, citronovou šťávu, nasekanou bazalku, pepř, sůl a promícháme.
03.Rozpůlíme celý citron, otiskneme ho rozkrojenou částí ve třtinovém cukru a dáme na rozpálenou část grilu. Opékáme do zkaramelizování, neustále však hlídáme, aby se nespálil.
04.Tuňáka osolíme, opepříme a lehce zakápneme olejem. Grilujeme z obou stran na přímém žáru, tak aby byl steak propečený ideálně medium rare, asi 2 minuty z každé strany. Hotovou rybu dáme na talíř, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.
05.Nakonec opečeme i plátky bagety.
06.Podáváme grilovaný chřest, vedle rozložíme nakrájeného tuňáka, doplníme zkaramelizovaným citronem, opečenou bagetou a zálivkou servírovanou na chřestu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT