Grilovaný tuňák s chřestem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jak připravit chutný steak z tuňáka vám v následujícím videu ukáže šéfkuchař Roman Paulus. V receptu se dozvíte, jak propéct rybu na medium rare a jaká příloha bude vhodná i zdravá zároveň. Připravíme si jemný rajčatový dresink, lahodný grilovaný zelený chřest, neodolatelný zkaramelizovaný citron a křupavou rozpečenou bagetu. Podívejte se na náš videorecept Kulinářské akademie Lidlu a vše se dozvíte. Zejména během grilovací sezóny nezapomínejte na ryby a pohostěte svou rodinu rychlou a snadnou letní večeří.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

CHŘEST

  • 400 g zeleného chřestu
  • 2 × lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Zálivka

  • 200 g rajčat
  • 50 g červené cibule
  • 1 × citron (kůra i šťáva)
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 × lžíce kapar
  • 6 × lístků bazalky

Grilovaný tuňák

  • 1 × citron
  • třtinový cukr
  • 600 g tuňáka
  • bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 130 kJ / 1 465 kcal

Bílkoviny

158,70 g

Tuky

78,20 g

Vláknina

13,90 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

33,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Chřest

01.Syrový zelený chřest očistíme a necháme na grilu grilovat z obou stran dohromady asi 5 minut. Hotový chřest zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.

Zálivka

02.Do misky vložíme nakrájená oloupaná rajčata, najemno nasekanou červenou cibuli, citronovou kůru, olivový olej, nasekané kapari, citronovou šťávu, nasekanou bazalku, pepř, sůl a promícháme.

Grilovaný tuňák

03.Rozpůlíme celý citron, otiskneme ho rozkrojenou částí ve třtinovém cukru a dáme na rozpálenou část grilu. Opékáme do zkaramelizování, neustále však hlídáme, aby se nespálil.

04.Tuňáka osolíme, opepříme a lehce zakápneme olejem. Grilujeme z obou stran na přímém žáru, tak aby byl steak propečený ideálně medium rare, asi 2 minuty z každé strany. Hotovou rybu dáme na talíř, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.

05.Nakonec opečeme i plátky bagety.

Servírování

06.Podáváme grilovaný chřest, vedle rozložíme nakrájeného tuňáka, doplníme zkaramelizovaným citronem, opečenou bagetou a zálivkou servírovanou na chřestu.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo