
Jak připravit chutný steak z tuňáka vám v následujícím videu ukáže šéfkuchař Roman Paulus. V receptu se dozvíte, jak propéct rybu na medium rare a jaká příloha bude vhodná i zdravá zároveň. Připravíme si jemný rajčatový dresink, lahodný grilovaný zelený chřest, neodolatelný zkaramelizovaný citron a křupavou rozpečenou bagetu. Podívejte se na náš videorecept Kulinářské akademie Lidlu a vše se dozvíte. Zejména během grilovací sezóny nezapomínejte na ryby a pohostěte svou rodinu rychlou a snadnou letní večeří.
Grilovaný tuňák s chřestem
Potřebujeme
- gril
Suroviny
CHŘEST
- 400 g zeleného chřestu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Zálivka
- 200 g rajčat
- 50 g červené cibule
- 1 citron (kůra i šťáva)
- 50 ml olivového oleje
- 2 lžíce kapar
- 6 lístků bazalky
Grilovaný tuňák
- 1 citron
- třtinový cukr
- 4 ks tuňáka (4x150 g)
- bageta
Postup
Chřest
Syrový zelený chřest očistíme a necháme na grilu grilovat z obou stran dohromady asi 5 minut. Hotový chřest zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme stranou.
Zálivka
Do misky vložíme nakrájená oloupaná rajčata, najemno nasekanou červenou cibuli, citronovou kůru, olivový olej, nasekané kapari, citronovou šťávu, nasekanou bazalku, pepř, sůl a promícháme.
Grilovaný tuňák
Rozpůlíme celý citron, otiskneme ho rozkrojenou částí ve třtinovém cukru a dáme na rozpálenou část grilu. Opékáme do zkaramelizování, neustále však hlídáme, aby se nespálil.
Tuňáka osolíme, opepříme a lehce zakápneme olejem. Grilujeme z obou stran na přímém žáru, tak aby byl steak propečený ideálně medium rare, asi 2 minuty z každé strany. Hotovou rybu dáme na talíř, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.
Nakonec opečeme i plátky bagety.
Servírování
Podáváme grilovaný chřest, vedle rozložíme nakrájeného tuňáka, doplníme zkaramelizovaným citronem, opečenou bagetou a zálivkou servírovanou na chřestu.
Komentáře (0)
zobrazit vše