
- Filetování pstruha
- Jak filetovat grilovanou rybu?
- Několik slov o krevetách
- Jak připravit krevety
- Mušle slávky
- Sépiové kroužky
- Steak z tuňáka
- Tatarák z tuňáka
- Tataki z tuňáka
- Jak podávat čerstvé ústřice
- Zapečené ústřice s holandskou omáčkou
- Jak filetovat mořský jazyk
- Mořský jazyk po mlynářsku
- Grilovaná telecí játra
- Grilovaný mečoun se salátem z petržele a fazolí
- Grilovaný mořský vlk
- Norský losos uzený v teplém kouři
- Sushi – jak naporcovat tuňáka
- Sushi – jak naporcovat mořského vlka
- Sushi – jak naporcovat lososa
- Tuňákový tatarák
Mořský vlk, známý rovněž jako mořčák chutný nebo mořský okoun, podávaný s citronovo-bylinkovou marinádou a rajčatovým salátem je ideálním letním pokrmem, ve kterém jednoduché a snadno dostupné suroviny vytvoří nevšední chuťový zážitek. Roman Paulus vám prozradí, jak ho připravit na grilu a přidá k tomu i pár užitečných tipů. Dozvíte se, jak rybu ochutit, jak ji ogrilovat a jaká příloha se k ní nejlépe hodí. Mořský vlk má výjimečné maso, které je nejen chutné, ale rovněž pevné, takže se skvěle hodí k tepelnému zpracování. Pro své maso se stal jednou z prvních ryb, které se začaly komerčně chovat v Evropě. Určitě si nenechte ujít následující videorecept Kulinářské akademie Lidlu, který prostě musíte ochutnat.
Grilovaný mořský vlk
Suroviny
Mořský vlk
- 4 ks mořského vlka
- sůl
- pepř
- 50 ml extra panenského olivového oleje
- 4 snítky tymiánu
K podávání dle chuti
- 400 g předvařených brambor
Salát z barevných rajčat
- 400 g barevných rajčat
- 1 červená cibule
- 5 lístků bazalky
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 3 lžíce balsamica
- třtinový cukr dle chuti
Zálivka
- 2 lžíce kapar
- 1 citron (segmenty + šťáva)
- velkolistá petržel
- pažitka
- 4 stroužky česneku
Postup
Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout.
Mořský vlk
Očištěné ryby zbavené vnitřností, šupin a žaber osolíme, trochu opepříme, potřeme olivovým olejem z obou stran, do vnitřku ryby vložíme snítku tymiánu a grilujeme nejprve na přímém žáru asi 4 minuty z každé strany a následně asi 15 minut v klidové zóně grilu za přidání namočených odštěpků z tvrdého dřeva.
Na grill přidáme i půlky uvařených brambor a ogrilujeme.
Salát z barevných rajčat
Barevná rajčata nakrájíme na čtvrtinky, přendáme do misky, přidáme červenou cibuli nakrájenou na nudličky, pokrájenou čerstvou bazalku, olivový olej, balsamico, dle chuti můžeme přidat trochu cukru, sůl a pepř.
Zálivka
Najemno nakrájené kapary, citronové segmenty, citronovou šťávu, čerstvé nasekané bylinky (petržel a pažitka), najemno nasekaný česnek a olivový olej promícháme. Segmenty přitom můžeme rozmělnit na menší kousky a dle potřeby opatrně přidat sůl a pepř.
Podávání
Po vyndání z grilu přelijeme každou rybu marinádou, brambory osolíme a podáváme spolu s rybou a salátem z barevných rajčat.
Komentáře (0)
zobrazit vše