Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Zkuste neobvyklou delikatesu - chutný steak z mečouna na grilu! Jednoduchý recept, snadná příprava a rychlý chutný výsledek potěší každého gurmána. Podívejte se na nejnovější video našeho šéfkuchaře Romana Pauluse a připravte si s Kulinářskou akademií Lidlu zdravého grilovaného mečouna se salátem z čerstvých bylinek a fazolí.

Grilovaný mečoun se salátem z petržele a fazolí

Suroviny

Salát + mečoun

  • 200 g bylinek ze zahrádky (petržel, koriandr, kopr)
  • 200 g vařených červených fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • extra panenský olivový olej
  • 10 cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1/2 citronu (šťáva)
  • pepř
  • sůl
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 4 steaky mečouna

K podávání

  • 1/2 citronu
  • třtinový cukr na obalení
  • opečená bageta

Postup

Salát

Bylinky si nahrubo nakrájíme a přidáme vařené fazole (můžou být i z konzervy) najemno nasekaný česnek, olivový olej, rajčata pokrájená na čtvrtinky, najemno nasekanou červenou cibuli, citronovou šťávu, pepř, sůl a nakonec nahrubo pokrájenou cibulovou nať. Necháme odstát, aby se chutě spojily.

Mečoun

Steaky mečouna osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany, poté přendáme do chladnější zóny a necháme dopéct. Ryba by měla zůstat středně propečená.

Mezitím si připravíme zkaramelizovaný citron. Půlku citronu rozřízlou částí otiskneme do třtinového cukru a dáme na teplejší část grilu. Neustále kontrolujeme, aby se karamel nespálil. Na grilu opečeme i plátky bagety.

Hotovou rybu sundáme z grilu, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.

Servírování

Podáváme na talíři, kam první umístíme salát, poté steak z mečouna, zkaramelizovaný citron, opečenou bagetu, zakápneme olivovým olejem a dle potřeby ještě opepříme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.