
- Cibule na několik způsobů
- Jak oloupat chřest?
- Jak oloupat grilovanou papriku?
- Jak snadno oloupat rajče?
- Jak dobře ugrilovat papriku?
- Pečený česnek
- Jak uvařit zelený chřest
- Řapíkatý celer
- Dýně
- Květák
- Petrželové chipsy
- Fenykl
- Olivová tapenáda
- Celer
- Dip z pečených paprik
- Domácí sušená rajčata
- Krémový špenát
- Restovaný lilek
- Mrkev
- Topinambury
- Baba ganoush
- Zelenina ve sladkokyselém nálevu
- Ratatouille
- Zapečené ratatouille
- Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
- Vídeňská cibulka
- Česnekové chipsy
- Blanšírování
- Dýňová pomazánka
- Pomazánka z černého kořene a uzeného lososa
- Grilovaná zelenina
- Kaše ze sladkých brambor
- Nakládaná dýně
- Jak zpracovat růžičkovou kapustu
- Rebarbora a rychlý rebarborový kompot
- Grilovaný chřest se sezamovým dresinkem
- Drobenka a rebarborový crumble
- Marinovaný zázvor
Chřestová sezóna se s tou grilovací překrývá jen velice krátce, a tak je potřeba toho řádně využít! Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na grilovaný zelený chřest s asijskými tóny. S tímto receptem se před všemi blýsknete a navíc využijete i řadu netradičních surovin, jako jsou řasa nori, arašídový olej nebo rýžový ocet. K tomu se také naučíte připravovat volská oka z křepelčích vajec, která chřest výborně doplňují. Asijský nádech tohoto receptu dotvoří i výhonky (nebo klíčky), třeba z hrášku nebo řeřichy.
Recept na grilovaný chřest se sezamovým dresinkem
Potřebujeme: grilovací pánev nebo gril, mixér
Suroviny:
Chřest:
- 800 g zeleného chřestu
- 2 šalotky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce lehké sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce arašídového oleje
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 červená pálivá paprička
- 4 křepelčí vajíčka
- bio extra panenský olivový olej
- zelené výhonky (řeřicha, hrášek, apod.)
- sůl
Posyp:
- 1 lžíce černého sezamu
- 1 lžíce bílého sezamu
- 10 kuliček sušeného zeleného pepře
- 2 listy Nori řasy
Postup:
Zelený chřest očistíme a na sucho opečeme na grilu nebo v grilovací pánvi.
Česnek, šalotku a lehce pálivou papričku bez semínek nasekáme najemno a smícháme v míse. Přidáme třtinový cukr, sójovou omáčku, rybí omáčku, arašídový olej, sezamový olej, rýžový ocet a důkladně promícháme.
V pánvi nasucho opražíme černý i bílý sezam. Oba dáme do mixéru, přidáme drcený zelený pepř, nalámané listy Nori řasy a rozmixujeme najemno.
Z křepelčích vajíček v rozpálené pánvi s olivovým olejem usmažíme volská očička.
Servírování:
Na talíř nandáme grilovaný chřest, polijeme ho zálivkou, posypeme sezamovým posypem a ozdobíme volskými očičky, zelenými výhonky a lehce osolíme.
Komentáře (0)
zobrazit vše