
Jemné krevety s lehce pikantním guacamole, bylinkovým máslem, zkaramelizovaným citronem a rozpečenou bagetou. Tento výjimečný pokrm, který okouzlí na každé grilovací párty, si můžete dopřát snadno a rychle i vy. A jak si tento fit letní pokrm připravit? Stačí se podívat na naše video a řídit se receptem našeho šéfkuchaře Romana Pauluse. Nalaďte se na prázdniny a dopřejte si mořské pochoutky i u vás doma.
Grilované tygří krevety s guacamole
Potřebujeme
- gril
- šlehač
- potravinářská fólie
- alobal
Suroviny
Bylinkové máslo
- 100 g másla
- 3 stroužky česneku
- 1 citron (šťáva)
- 1 lžíce sekané listové petržele
- 1 lžíce sekané pažitky
Guacamole
- 2 zralá avokáda
- 1 limetka (šťáva)
- 1 červená cibule
- ½ pálivé papričky
- sůl
- pepř
- hrst čerstvého koriandru
- 1 zralé rajče (dužnina)
Grilované tygří krevety
- 16 tygřích krevet
- extra panenský olivový olej
K podávání
- 1 citron
- třtinový cukr
- světlá bageta
- lístky koriandru na ozdobu
Postup
Bylinkové máslo
Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme, sůl, pepř, prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a důkladně promícháme. Naneseme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.
Podrobné video s postupem na výrobu bylinkového másla najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.
Guacamole
Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku a lžící vydlabeme dužninu, kterou rozmačkáme vidličkou tak, aby v pastě zůstaly malé hrudky. Přilijeme limetkovou šťávu, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli a pálivou papričku, osolíme, opepříme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem, promícháme a necháme stranou.
Grilované tygří krevety
Oloupané krevety osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. Grilujeme z obou stran na rozpálené části grilu při zavřeném poklopu asi 2 minuty.
Mezitím si rozkrojíme citron, mokrou část otiskneme v třtinovém cukru a na rozpálené části grilu necháme zkaramelizovat. Bagetu nakrájíme na plátky a opatrně opečeme z obou stran.
Podávání
Hotové krevety vyndáme na talíř vyložený bylinkovým máslem a necháme krátce odpočinout. Hotovou opečenou bagetu zakápneme olivovým olejem a guacamole dokončíme přidáním nadrobno nasekané dužniny z rajčete.
Guacamole podáváme v mystičce zvlášť, společně s krevetami přelitými bylinkovým máslem, zkaramelizovaným citronem, opečenou bagetou a několika lístky čerstvého koriandru.
Komentáře (0)
zobrazit vše