Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Jemné krevety s lehce pikantním guacamole, bylinkovým máslem, zkaramelizovaným citronem a rozpečenou bagetou. Tento výjimečný pokrm, který okouzlí na každé grilovací párty, si můžete dopřát snadno a rychle i vy. A jak si tento fit letní pokrm připravit? Stačí se podívat na naše video a řídit se receptem našeho šéfkuchaře Romana Pauluse. Nalaďte se na prázdniny a dopřejte si mořské pochoutky i u vás doma.

Grilované tygří krevety s guacamole

Potřebujeme

  •  gril
  • šlehač
  • potravinářská fólie
  • alobal

Suroviny

Bylinkové máslo

  • 100 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron (šťáva)
  • 1 lžíce sekané listové petržele
  • 1 lžíce sekané pažitky

Guacamole

  • 2 zralá avokáda
  • 1 limetka (šťáva)
  • 1 červená cibule
  • ½ pálivé papričky
  • sůl
  • pepř
  • hrst čerstvého koriandru
  • 1 zralé rajče (dužnina)

Grilované tygří krevety

  • 16 tygřích krevet
  • extra panenský olivový olej

K podávání

  • 1 citron
  • třtinový cukr
  • světlá bageta
  • lístky koriandru na ozdobu

Postup

Bylinkové máslo

Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme, sůl, pepř, prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a důkladně promícháme. Naneseme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.

Podrobné video s postupem na výrobu bylinkového másla najdete v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Guacamole

Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku a lžící vydlabeme dužninu, kterou rozmačkáme vidličkou tak, aby v pastě zůstaly malé hrudky. Přilijeme limetkovou šťávu, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli a pálivou papričku, osolíme, opepříme a dochutíme nasekaným čerstvým koriandrem, promícháme a necháme stranou.

Grilované tygří krevety

Oloupané krevety osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. Grilujeme z obou stran na rozpálené části grilu při zavřeném poklopu asi 2 minuty.

Mezitím si rozkrojíme citron, mokrou část otiskneme v třtinovém cukru a na rozpálené části grilu necháme zkaramelizovat. Bagetu nakrájíme na plátky a opatrně opečeme z obou stran.

Podávání

Hotové krevety vyndáme na talíř vyložený bylinkovým máslem a necháme krátce odpočinout. Hotovou opečenou bagetu zakápneme olivovým olejem a guacamole dokončíme přidáním nadrobno nasekané dužniny z rajčete.

Guacamole podáváme v mystičce zvlášť, společně s krevetami přelitými bylinkovým máslem, zkaramelizovaným citronem, opečenou bagetou a několika lístky čerstvého koriandru.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.