
- Jak oloupat avokádo?
- Grilovaný ananas v třtinovém cukru
- Kůra z citrusových plodů
- Segmenty citrusů
- Mangové pyré
- Jablečný křen
- Ledová polévka z melounu Cantaloupe
- Grilované ovoce se zmrzlinou
- Šípkové pyré
- Jak oloupat granátové jablko
- Snídaně s quinoou a ovocem
- Snídaňový francouzský toust s ovocem
- Jahodový sorbet
Spojení sladkého a grilování? Ledové zmrzliny a rozpáleného uhlí? Snadno! Seznamte se s receptem našeho šéfkuchaře na grilované ovoce se zmrzlinou a karamelovou omáčkou. Dozvíte se například, které ovoce je ke grilování přímo stvořené. Sladká chuť grilovaného banánu, měkká dužina švestek nebo zkaramelizovaný ananas v kokosovém mléce - to jsou jen některé ovocné pochoutky, které můžete snadno a během pár minut připravit na grilu díky radám Romana Pauluse. Odpočněte si od tradiční grilované krkovice a připravte originální letní dezert s Kulinářskou akademií Lidlu.
Grilované ovoce se zmrzlinou
Potřebujeme
- gril
Suroviny:
- ananas
- vodní meloun
- bluma
- jablko
- banán
- třtinový cukr
- kokosové mléko
- karamelová omáčka k podávání
- zmrzlina dle chuti k podávání
- máta na zdobení
Postup:
Ananas nejprve zalijeme kokosovým mlékem a necháme pár minut marinovat. Poté veškeré očištěné a nakrájené ovoce, včetně okapaného ananasu, obtiskneme v třtinovém cukru a zprudka grilujeme, dokud cukr nezkaramelizuje.
Servírování
Podávejte s kopečkem zmrzliny dle chuti a polité karamelovou omáčkou. Na konec dozdobte lístky čerstvé máty.
Komentáře (0)
zobrazit vše