Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chcete ochutnat jehněčí maso a nevíte jak ho připravit? Zkuste grilované jehněčí kotletky podle Romana Pauluse. Než je ovšem položíte na gril, nejdříve je zamarinujte ve směsi jogurtu a tandoori koření. Tato výjimečná marináda dodá masu neodolatelnou orientální chuť na indický způsob, kterou snadno připravíte během pár minut. Jako přílohu náš šéfkuchař doporučuje grilovanou zeleninu a lehký bulgurový salát. Podívejte se na následující  videorecept a příprava jehněčího masa bude opravdu snadná.

Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem

Potřebujeme

  • gril s poklopem
  •  grilovací tácek

Suroviny:

  • 2 jehněčí hřebínky
  • pepř
  • sůl
  • 50 ml plnotučného jogurtu
  • 2 lžíce tandoori pasty (nebo suchého tandoori koření)
  • hrst sekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžička drcených semínek koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • lahůdková cibulka
  • pálivá paprika
  • rajčata
  • extra panenský olivový olej

Postup:

Z jehněčích hřebínků si připravíme kotletky, které opepříme, osolíme a naložíme na 2-3 hodiny do marinády z jogurtu, tandoori koření, čerstvého koriandru, drcených semínek koriandru a římského kmínu. Kost zachováme čistou.

Následně grilujeme nejprve v chladnější části na hliníkové tácku asi 10 minut a poté krátce na mřížce na přímém žáru asi 1 minutu z každé strany. Při grilování musíme být opatrní, tato marináda se velice rychle připaluje.

Spolu s masem si ogrilujeme i lahůdkovou cibulku, pálivou papriku a rajčata. Hotovou zeleninu nakonec zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

Kotletky podáváme ideálně s bulgurovým salátem se zeleninou a čerstvým koriandrem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.