
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Chcete ochutnat jehněčí maso a nevíte jak ho připravit? Zkuste grilované jehněčí kotletky podle Romana Pauluse. Než je ovšem položíte na gril, nejdříve je zamarinujte ve směsi jogurtu a tandoori koření. Tato výjimečná marináda dodá masu neodolatelnou orientální chuť na indický způsob, kterou snadno připravíte během pár minut. Jako přílohu náš šéfkuchař doporučuje grilovanou zeleninu a lehký bulgurový salát. Podívejte se na následující videorecept a příprava jehněčího masa bude opravdu snadná.
Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
Potřebujeme
- gril s poklopem
- grilovací tácek
Suroviny:
- 2 jehněčí hřebínky
- pepř
- sůl
- 50 ml plnotučného jogurtu
- 2 lžíce tandoori pasty (nebo suchého tandoori koření)
- hrst sekaného čerstvého koriandru
- 1 lžička drcených semínek koriandru
- 1 lžička římského kmínu
- lahůdková cibulka
- pálivá paprika
- rajčata
- extra panenský olivový olej
Postup:
Z jehněčích hřebínků si připravíme kotletky, které opepříme, osolíme a naložíme na 2-3 hodiny do marinády z jogurtu, tandoori koření, čerstvého koriandru, drcených semínek koriandru a římského kmínu. Kost zachováme čistou.
Následně grilujeme nejprve v chladnější části na hliníkové tácku asi 10 minut a poté krátce na mřížce na přímém žáru asi 1 minutu z každé strany. Při grilování musíme být opatrní, tato marináda se velice rychle připaluje.
Spolu s masem si ogrilujeme i lahůdkovou cibulku, pálivou papriku a rajčata. Hotovou zeleninu nakonec zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Kotletky podáváme ideálně s bulgurovým salátem se zeleninou a čerstvým koriandrem.
Komentáře (0)
zobrazit vše