Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Grilované baby kuře s citronem a tymiánem

Připravte k večeři jemné, šťavnaté grilované kuře s citronovým aroma a lehkou tymiánovou chutí. Podívejte se na videorecept našeho kuchaře Romana Pauluse, kde se v Kulinářské akademii Lidlu dozvíte užitečné tipy a triky, jak na grilované kuře plněné bylinkovým máslem a česnekem. Z videa se rovněž dozvíte, jaké přílohy se k pokrmu nejlépe hodí. Grilovaná cuketa a rajčatata ho příjemně doplní. Zkuste něco nového! Grilování baby kuřat je snažší než si možná myslíte.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bylinkové máslo

  • máslo
  • tabasco
  • worcestrová omáčka
  • dijonská hořčice
  • česnek
  • pažitka
  • listová petržel
  • citronová šťáva

Grilované baby kuře s citrónem a tymiánem

  • 4 × baby kuřata
  • sůl
  • pepř
  • 2 × citrony (kůra)
  • 2 × lžíce sekaného čerstvého tymiánu
  • extra panenský olivový olej
  • 8 × stroužků česneku

Servírování

  • cuketa
  • větvička rajčat
  • gril
  • hliníková vanička
  • odštěpky z tvrdého dřeva
  • potravinová fólie
  • lis na česnek
  • šlehač
  • alobal

POSTUP

Bylinkové máslo

Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme tabasco, worcestrovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a promícháme. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a opět důkladně promícháme. Naneseme na potravinovou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.

Grilované baby kuře s citrónem a tymiánem

Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme.

Kuře okořeníme solí, pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou, olivovým olejem a naplníme bylinkovým máslem a stroužky česneku.

Následně umístíme kuře na hliníkovou vaničku, zakápneme ještě olivovým olejem a grilujeme asi 30 minut na alobalové vaničce na studenější části grilu s tím, že po celou dobu grilování přidáváme namočené dřevěné odštěpky do žhavých uhlíků a podléváme výpekem.

Servírování

Na rozpáleném grilu pečeme větvičku rajčat a rozpůlenou cuketu nasucho. Hotové je přendáme do misky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.

Výpek z kuřete slijeme do malé mističky a podáváme spolu s kuřetem, rajčaty a cuketou. Doporučujeme podávat i s krajícem tmavého chleba nebo grilovanými bramborami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU