
- Jak připravit grilovaný steak
- Základní typy steaků na gril
- Konfitování masa
- Jak používat vpichový teploměr
- Šneci po burgundsku
- Žabí stehýnka
- Jak vykostit křepelku
- Plněná křepelka
- Jak naporcovat křepelku
- Trhané vepřové maso v burgerové housce
- Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
- Steak Tomahawk
- Grilované jehněčí kotletky s tandoori a jogurtem
- Jak vykostit srnčí hřbet
- Ragú z divočáka s liškami na česneku
- Pečený srnčí hřbet na přírodno
- Srnčí hřbet pečený v kapustovém listu
- Kanec se šípkovou omáčkou
- Roast beef – pečený roštěnec
- Pečená jehněčí kýta
- Dušené jehněčí koleno
Připravte k večeři jemné, šťavnaté grilované kuře s citronovým aroma a lehkou tymiánovou chutí. Podívejte se na videorecept našeho kuchaře Romana Pauluse, kde se v Kulinářské akademii Lidlu dozvíte užitečné tipy a triky, jak na grilované kuře plněné bylinkovým máslem a česnekem. Z videa se rovněž dozvíte, jaké přílohy se k pokrmu nejlépe hodí. Grilovaná cuketa a rajčatata ho příjemně doplní. Zkuste něco nového! Grilování baby kuřat je snažší než si možná myslíte.
Grilované baby kuře s citronem a tymiánem
Potřebujeme
- gril
- hliníková vanička
- odštěpky z tvrdého dřeva
- potravinová fólie
- alobal, šlehač
- lis na česnek
Suroviny
Bylinkové máslo
- máslo
- tabasco
- worcestrová omáčka
- dijonská hořčice
- česnek
- pažitka
- listová petržel
- citronová šťáva
Grilované baby kuře s citrónem a tymiánem
- 4 baby kuřata
- sůl
- pepř
- 2 citrony (kůra)
- 2 lžíce sekaného čerstvého tymiánu
- extra panenský olivový olej
- 8 stroužků česneku
Servírování
- cuketa
- větvička rajčat
Postup
Bylinkové máslo
Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme tabasco, worcestrovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a promícháme. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a opět důkladně promícháme. Naneseme na potravinovou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.
Grilované baby kuře s citrónem a tymiánem
Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme.
Kuře okořeníme solí, pepřem, nastrouhanou citronovou kůrou, olivovým olejem a naplníme bylinkovým máslem a stroužky česneku.
Následně umístíme kuře na hliníkovou vaničku, zakápneme ještě olivovým olejem a grilujeme asi 30 minut na alobalové vaničce na studenější části grilu s tím, že po celou dobu grilování přidáváme namočené dřevěné odštěpky do žhavých uhlíků a podléváme výpekem.
Servírování
Na rozpáleném grilu pečeme větvičku rajčat a rozpůlenou cuketu nasucho. Hotové je přendáme do misky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Výpek z kuřete slijeme do malé mističky a podáváme spolu s kuřetem, rajčaty a cuketou. Doporučujeme podávat i s krajícem tmavého chleba nebo grilovanými bramborami.
Komentáře (1)
Ondračka Antonín
přidáno před 186 dny
Děkuji za nabídku Lidlreceptů.
odpověď
zobrazit vše