
- Cibule na několik způsobů
- Jak oloupat chřest?
- Jak oloupat grilovanou papriku?
- Jak snadno oloupat rajče?
- Jak dobře ugrilovat papriku?
- Pečený česnek
- Jak uvařit zelený chřest
- Řapíkatý celer
- Dýně
- Květák
- Petrželové chipsy
- Fenykl
- Olivová tapenáda
- Celer
- Dip z pečených paprik
- Domácí sušená rajčata
- Krémový špenát
- Restovaný lilek
- Mrkev
- Topinambury
- Baba ganoush
- Zelenina ve sladkokyselém nálevu
- Ratatouille
- Zapečené ratatouille
- Zkaramelizovaná cibule se zeleným pepřem
- Vídeňská cibulka
- Česnekové chipsy
- Blanšírování
- Dýňová pomazánka
- Pomazánka z černého kořene a uzeného lososa
- Grilovaná zelenina
- Kaše ze sladkých brambor
- Nakládaná dýně
Grilovaná zelenina – zdravá a skvělá příloha ke grilovaným masům nebo rybám. Jak zeleninu připravit a jak ji vlastně správně grilovat? Na co byste během grilování zeleniny měli pamatovat? Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu a podívejte se na video Romana Pauluse, ve kterém vám náš kuchař ukáže rychlý a snadný recept na grilovanou zeleninu v jednoduché marinádě. Grilujte svou oblíbenou zeleninu jako je například cuketa, lilek, paprika, rajčata, chřest nebo třeba i houby a kukuřice a podávejte ji jako neobvyklý předkrm. Stačí přidat rukolu nebo jiný druh čerstvého salátu a pár hoblinek parmezánu.
Suroviny
- cuketa
- papriky
- lilek
- chřest
- červená cibule
- rajčata
- extra panenský olivový olej
- pepř
- sůl
- čerstvé bylinky (tymián a bazalka)
- balsamico
Postup
Grilovaná zelenina
Na grilovanou zeleninu můžeme použít mnoho druhů zeleniny, ale jako nejběžnější se používají výše uvedené druhy.
Lilek a červenou cibuli nakrájíme na silná kolečka, cuketu a papriky na špalíčky a rajčátka necháme na větvičce. Pouze lilek osolíme a všechnu zeleninu grilujeme v rozpálené části grilu, v případě potřeby dopékáme ve studenější části.
Teprve po ogrilování zeleninu zatepla nakládáme do marinády.
Zeleninu zastříkneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme nasekané bylinky, balsamico a promícháme.
Zeleninu podáváme v míse jako přílohu ke grilovaným masům nebo jako předkrm s rukolou.
Komentáře (0)
zobrazit vše