Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Hořčici si sice můžete koupit v obchodě už hotovou, ale mnohem větší radost vám udělá, když si ji připravíte domácí. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak je to jednoduché. Podle jeho receptu budete potřebovat jen hořčičné semínko, pivo, kurkumu, ocet, med a estragon, ale kouzlo domácí hořčice spočívá v tom, že si ji můžete udělat podle sebe – zkuste třeba nahradit pivo bílým nebo červeným vínem. Když necháte výslednou směs odstát, můžete si na domácí hořčici pochutnat už druhý den, ale v lednici vám vydrží klidně i několik týdnů.

Recept na domácí hořčici

Potřebujeme: elektrický sekáček, sklenice

Suroviny:

  • 100 g hořčičných semínek
  • 150 ml světlého piva Argus 11° Premium
  • sůl
  • pepř
  • 0,5 lžičky mleté kurkumy
  • 4 lžíce medu 
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 4 lžíce sekaného estragonu

Postup:

Hořčičná semínka v mixéru nameleme. Přendáme do misky, přilijeme pivo, osolíme, opepříme, dochutíme mletou kurkumou, medem, vinným octem a čerstvým sekaným estragonem. Důkladně promícháme.
Přendáme do čisté sklenice a před podáváním necháme 1–2 dny odstát.

V zavřené sklenici vydrží v lednici až několik týdnů.

Komentáře (1)

  • Jolana Sohn

    Jolana Sohn
    přidáno před 78 dny
    Ta hořčice je výborná. Vřele doporučuji všem zájemcům. Velmi vám děkuji za opět skvělý recept.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.