Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Crème brulee patří ke klasice francouzské cukrařiny. Vždy vypadá skvěle a jen těžko budete hledat někoho, kdo ho nemá rád. Připravit lahodný krém vyrobený ze žloutků, smetany a cukru a vanilky s karamelovou krustou není až tak těžké, podívejte se na video s Romanem Paulusem a zjistíte, že to sami hravě zvládnete.

Recept na přípravu crème brûlée

Suroviny

  • 500 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 250 ml žloutků
  • 75 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • třtinový cukr
  • čerstvé ovoce na ozdobu – jahody, maliny, ostružiny, borůvky

Postup

Smetanu smícháme s cukrem a žloutky a přidáme zrníčka z vanilkového lusku. Přelijeme do zapékacích misek a pečeme v pekáči s vodou v troubě předehřáté na 120 °C 35 - 40 minut. Konzistence dezertu by měla být krémová. Po vyjmutí z trouby vložíme misky vychladnout do lednice. Až po vychladnutí zasypeme třtinovým cukrem a zapečeme zapékací pistolí. Dezert podáváme ozdobený čerstvým ovocem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.