Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Čokoládovo-ořechové suflé neboli nákyp si v restauraci velmi rádi a často objednáváme. Připravit si jej doma však vůbec není těžké. Roman Paulus jej servíruje s čokoládovou omáčkou a šlehačkou, Vy si k němu můžete dát třeba Vaši oblíbenou zmrzlinu nebo ovocnou omáčku. A kávu, ta nesmí chybět! Připravte si suflé doma a uvidíte, že Vám bude chutnat ještě více než to z restaurace.

 

Recept na přípravu čokoládovo-ořechového nákypu

Suroviny:

  • 50 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 3 vejce “M“
  • 50 g cukru krystal Castello
  • 500 g másla Pilos
  • 50 g vlašských ořechů Alesto
  • 17 g strouhanky Castello

Postup

Změklé máslo vyšleháme s 25 g cukru do pěny, přidáme žloutky a šleháme dále. Z bílků a 25 g cukru ušleháme tuhý sníh.

K máslu a žloutkům přidáme rozpuštěnou čokoládu, přisypeme mleté ořechy, strouhanku, přidáme část sněhu z bílku a promícháme metličkou. Zbylý sníh přimícháme stěrkou, aby zůstal nadýchaný.

Hrnečky, ve kterých budeme nákyp připravovat, dobře vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Hmotu naplníme do hrnečků těsně pod okraj a opatrně vložíme do hrnce s vroucí vodou (dejte si pozor, aby se voda nedostala do formiček s nákypem) a pod pokličkou vaříme 20 minut.

Podáváme s čokoládovou omáčkou a částečně ušlehanou šlehačkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.