
- Čokoládovo-ořechové suflé
- Tvarohové noky
- Těsto na tažený závin
- Císařský trhanec
- Mousse z bílé čokolády
- Panna cotta
- Zabaglione
- Domácí čokoládovo-oříškový krém
- Crème brûlée
- Čokoládový fondán
- Sněhové noky
- Vanilková omáčka
- Jablečný koláč
- Čokoládová pěna
- Vanilkovo-máslový krém
- Kadayif
- Baklava
- Tiramisu
- Mazanec
- Jahodový dort
- Perníková chaloupka
- Schwarzwaldský dort
- Korpus na sacher dort
- Sacher dort
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Čokoládovo-ořechové suflé neboli nákyp si v restauraci velmi rádi a často objednáváme. Připravit si jej doma však vůbec není těžké. Roman Paulus jej servíruje s čokoládovou omáčkou a šlehačkou, Vy si k němu můžete dát třeba Vaši oblíbenou zmrzlinu nebo ovocnou omáčku. A kávu, ta nesmí chybět! Připravte si suflé doma a uvidíte, že Vám bude chutnat ještě více než to z restaurace.
Recept na přípravu čokoládovo-ořechového nákypu
Suroviny:
- 50 g čokolády na vaření Fin Carré
- 3 vejce “M“
- 50 g cukru krystal Castello
- 50 g másla Pilos
- 50 g vlašských ořechů Alesto
- 17 g strouhanky Castello
Postup
Změklé máslo vyšleháme s 25 g cukru do pěny, přidáme žloutky a šleháme dále. Z bílků a 25 g cukru ušleháme tuhý sníh.
K máslu a žloutkům přidáme rozpuštěnou čokoládu, přisypeme mleté ořechy, strouhanku, přidáme část sněhu z bílku a promícháme metličkou. Zbylý sníh přimícháme stěrkou, aby zůstal nadýchaný.
Hrnečky, ve kterých budeme nákyp připravovat, dobře vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Hmotu naplníme do hrnečků těsně pod okraj a opatrně vložíme do hrnce s vroucí vodou (dejte si pozor, aby se voda nedostala do formiček s nákypem) a pod pokličkou vaříme 20 minut.
Podáváme s čokoládovou omáčkou a částečně ušlehanou šlehačkou.
Komentáře (0)
zobrazit vše