Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Co takhle změnu? Dejte si k večeři sytý čočkový salát. Potěšíte manželku na dietě, dceru veganku i syna sportovce, který nemluví o ničem jiném, než o večeři plné bílkovin. V neposlední řadě se do sytosti najíte i vy, ať už jste silný kovář nebo uspěchaný manažer, neušpiníte skoro žádné nádobí a uvařeno máte za pár minut. Podívejte se na recept šéfkuchaře Romana Pauluse ve videu Kulinářské akademie Lidlu a dozvíte se, jak na sytý a snadný čočkový salát, jak uvařit červenou čočku a čočku Beluga a k čemu se hodí tento salát jako příloha. Chlap v kuchyni neznamená jenom guláš a steak, staňte se hrdinou dne s fit salátem z čočky, který chutná opravdu všem.

Recept na čočkový salát

Suroviny:

  • 150 g vařené čočky beluga
  • 150 g vařené červené čočky
  • 50 g červené papriky
  • 1 červená cibule
  • 100 g salátové okurky
  • 1 limetka (šťáva)
  • 1 lžíce krémového balzamica
  • extra panenský olivový olej
  • 10 středních listů čerstvé máty
  • sůl
  • pepř

Postup:

Čočku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout, papriku a okurku nakrájíme na kostky a cibuli najemno.

Vařenou čočku, papriku, okurku a cibuli smícháme v jedné míse a ochutíme balsamicem, nasekanou mátou, solí, pepřem, šťávou z limetky a nakonec zakápneme olivovým olejem. Podáváme jako přílohu (například k rybě) nebo jako samostatné syté vegetariánské jídlo.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.