
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Co takhle změnu? Dejte si k večeři sytý čočkový salát. Potěšíte manželku na dietě, dceru veganku i syna sportovce, který nemluví o ničem jiném, než o večeři plné bílkovin. V neposlední řadě se do sytosti najíte i vy, ať už jste silný kovář nebo uspěchaný manažer, neušpiníte skoro žádné nádobí a uvařeno máte za pár minut. Podívejte se na recept šéfkuchaře Romana Pauluse ve videu Kulinářské akademie Lidlu a dozvíte se, jak na sytý a snadný čočkový salát, jak uvařit červenou čočku a čočku Beluga a k čemu se hodí tento salát jako příloha. Chlap v kuchyni neznamená jenom guláš a steak, staňte se hrdinou dne s fit salátem z čočky, který chutná opravdu všem.
Recept na čočkový salát
Suroviny:
- 150 g vařené čočky beluga
- 150 g vařené červené čočky
- 50 g červené papriky
- 1 červená cibule
- 100 g salátové okurky
- 1 limetka (šťáva)
- 1 lžíce krémového balzamica
- extra panenský olivový olej
- 10 středních listů čerstvé máty
- sůl
- pepř
Postup:
Čočku uvaříme dle návodu a necháme vychladnout, papriku a okurku nakrájíme na kostky a cibuli najemno.
Vařenou čočku, papriku, okurku a cibuli smícháme v jedné míse a ochutíme balsamicem, nasekanou mátou, solí, pepřem, šťávou z limetky a nakonec zakápneme olivovým olejem. Podáváme jako přílohu (například k rybě) nebo jako samostatné syté vegetariánské jídlo.
Komentáře (0)
zobrazit vše