Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Vánoční cukroví nemusí vždy chutnat jen po čokoládě, vanilce nebo oříšcích, může mít výrazné ovocné aroma. Citronové tyčinky podle receptu Romana Pauluse jsou plné jemné máslové chuti ve spojení s výraznou osvěžující polevou. Základem je rovnováha mezi sladkou a kyselou chutí. A jak docílit té správné rovnováhy, vám ukáže náš šéfkuchař v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.

Suroviny

Těsto

  • 120 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 120 g másla
  • 1 žloutek
  • šťáva a kůra z ½ citronu

Poleva

  • 1 bílek
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

Těsto

Mouku, máslo, žloutek, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru zamícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu a propracujeme rukama. Těsto je velmi měkké a špatně se s ním pracuje. Připravené těsto zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.

Poleva

Polevu vymícháme z prosátého moučkového cukru, bílku a trochy citronové šťávy. Mícháme jen jedním směrem, při použití ručního mixéru použijeme pouze jednu metlu. Nešleháme do konzistence sněhu, poleva by měla zůstat řidší.

Tyčinky

Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný 3 - 4 mm, okraje zarovnáme rádýlkem a celý plát potřeme rovnoměrně polevou, výška polevy je 3 - 4 mm. Rádýlkem krájíme tyčinky asi 1 cm široké a 4 cm dlouhé, po každém řezu rádýlko opláchneme. Pomocí nože pokládáme tyčinky na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 30 minut.

Citronové tyčinky jsou křehké. Uchováváme v chladu.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.