
- Čokoládovo-ořechové suflé
- Tvarohové noky
- Těsto na tažený závin
- Císařský trhanec
- Mousse z bílé čokolády
- Panna cotta
- Zabaglione
- Domácí čokoládovo-oříškový krém
- Crème brûlée
- Čokoládový fondán
- Sněhové noky
- Vanilková omáčka
- Jablečný koláč
- Čokoládová pěna
- Vanilkovo-máslový krém
- Kadayif
- Baklava
- Tiramisu
- Mazanec
- Jahodový dort
- Perníková chaloupka
- Schwarzwaldský dort
- Korpus na sacher dort
- Sacher dort
- Tvarohové kremrole s citronovým sněhem
Císařský trhanec je tradiční dezert původem z rakouské kuchyně. Těsto je podobné těstu palačinkovému, moučník se podává natrhaný na menší kousky, odtud pochází i jeho název – trhanec. Můžete jej podávat se švestkovou omáčkou nebo s karamelizovanými jablky či hruškami jako Roman Paulus. Podívejte se na následující video a připravte si tento neodolatelný dezert.
Recept na přípravu trhance s karamelizovanými hruškami
Suroviny:
- 150 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 4 vejce “M“
- 12 g kypřicího prášku do pečiva
- sůl
- 20 g vanilkového cukru
- rostlinný olej nebo přepuštěné máslo na smažení
- 2 hrušky nebo jablka
- 100 g rozinek namočených v tuzemáku
- 100 g másla
- cukr moučka na posypání
Postup:
Z mouky, vanilkového cukru, mléka a vajec vymíchejte hladké těsto. Přidejte kypřicí prášek, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Do rozehřáté pánve s přepuštěným máslem vlijte těsto. Asi po 1 minutě pečení přidejte rozinky namočené v rumu. Jakmile je těsto z jedné strany zapečené, rozpulte, otočte a dopečte. Po upečení vyndejte na prkénko a nakrájejte na menší kousky.
Ve stejné pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte oloupané a na kousky nakrájené hrušky a opečte. Přidejte máslo a také nakrájený trhanec a nechte prohřát. Trhanec s hruškami podávejte posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře (1)
Pípa
přidáno před 365 dny
…..to je ale pěkná prasárna. Co takhle držet se raději původního receptu s ušlehaným sněhem a bez kypřícího prášku !!!
odpověď
zobrazit vše