Kuchyně
Česká
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Před návštěvou přátel, domácí párty nebo silvestrovskou oslavou všichni hledáme recept na rychlé a jednoduché pohoštění, které hostům musí nejen chutnat, ale rovněž je musí zaujmout svým vzhledem. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus prozradí, jak z obyčejné veky vykouzlit nevšední chlebíčky. Jejich tajemství se skrývá především v jemné šunkové pěně. Příprava je snadná a rychlá, není se čeho obávat. Přejeme vám chutnou zábavu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 315 kJ / 1 748 kcal
Bílkoviny
66,00 g
Tuky
164,30 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
6,60 g
Sacharidy
6,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Šunková pěna
02.Šunku rozsekáme v kutru nebo mixéru, přidáme změklé máslo a šleháme dále. Na konec přilijeme smetanu pokojové teploty, smícháme a vyšleháme. Pokud se směs srazí, vložíme do vodní lázně a vyšleháme znovu. Připravenou pěnu naplníme do cukrářského sáčku.
03.Chlebíček
04.Veku nakrájíme šikmým řezem na plátky, na veku nastříkáme šunkovou pěnu, ozdobíme plátky salámu, plátky nakládané okurky, vařeným vejcem nakrájeným na šestiny, trochou šunkové pěny, polovinou cherry rajčete a snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT