Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Příprava majonézy patří k základům kulinářského umění. Domácí majonéza je základní omáčka a používá se k přípravě různých omáček, např. tatarské nebo koktejlové. Jednou ze zajímavějších verzí majonézy je chilli majonéza, která je podobná omáčce spicy mayo, jež se podává k sushi, zelenině v tempuře a jarním závitkům. Její chuť je ovšem univerzální a hodí se rovněž do hamburgerů a sendvičů. A jak si chilli majonézu připravit? To vám v dalším díle Kulinářské akademie Lidlu ukáže Roman Paulus, od základů, tedy od vyšlehání žloutků s olejem až k dochucení.

Suroviny

  • 500 ml slunečnicového oleje
  • 4 pasterizované žloutky
  • sůl
  • pepř
  • citron
  • chilli pasta (recept najdete zde)

Postup

Žloutky smícháme s citronovou šťávou a za stálého šlehání metličkou přiléváme slunečnicový olej, až se vytvoří hladká hmota. Osolíme, opepříme, přidáme chilli pastu a důkladně promícháme, až se chutě spojí.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.