
- Příprava jíšky
- Bešamel
- Omáčka aioli
- Koktejlová omáčka
- Krémová omáčka ze zeleného pepře
- Lanýžová majonéza
- Hořčicová majonéza
- Domácí majonéza
- Chilli majonéza
- Tomatová omáčka z čerstvých rajčat
- Sladkokyselá chilli omáčka
- Nuoc Cham - vietnamská omáčka k namáčení závitků a Bún Chá
- Rychlá rajčatová omáčka
- Zimní ovocná omáčka
Příprava majonézy patří k základům kulinářského umění. Domácí majonéza je základní omáčka a používá se k přípravě různých omáček, např. tatarské nebo koktejlové. Jednou ze zajímavějších verzí majonézy je chilli majonéza, která je podobná omáčce spicy mayo, jež se podává k sushi, zelenině v tempuře a jarním závitkům. Její chuť je ovšem univerzální a hodí se rovněž do hamburgerů a sendvičů. A jak si chilli majonézu připravit? To vám v dalším díle Kulinářské akademie Lidlu ukáže Roman Paulus, od základů, tedy od vyšlehání žloutků s olejem až k dochucení.
Suroviny
- 500 ml slunečnicového oleje
- 4 pasterizované žloutky
- sůl
- pepř
- citron
- chilli pasta (recept najdete zde)
Postup
Žloutky smícháme s citronovou šťávou a za stálého šlehání metličkou přiléváme slunečnicový olej, až se vytvoří hladká hmota. Osolíme, opepříme, přidáme chilli pastu a důkladně promícháme, až se chutě spojí.
Komentáře (0)
zobrazit vše