Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Určitě s námi budete souhlasit, že se jí i očima, díky tomu je konzumace jídla opravdovým požitkem. Vzhled jídla zvyšuje chuť a vzbuzuje v nás touhu hned se do něj zakousnout. Pokud rádi experimentujete, vyzkoušejte recept Romana Pauluse z Kulinářské akademie Lidlu na černou housku na hamburgery. Klíčovou surovinou je sépiové barvivo. Zní to sice exoticky, ale s pomocí videoreceptu to hravě zvládnete. Dozvíte se, jak připravit kvásek, jak těsto rovnoměrně obarvit, co udělat, aby těsto správně vykynulo a jak housky upéct, aby byly křupavé.

Recept na černou housku na hamburgery

Suroviny na 7 housek

  • 17 g droždí
  • 35 g cukru
  • 250 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)
  • 2 vejce „M“
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 14 g soli
  • 65 g másla
  • 2 sáčky se sépiovým inkoustem
  • sezam na posypání

Postup

Droždí smícháme s cukrem a trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Z mouky, másla, 1 vejce, soli, sépiového inkoustu, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v  kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v  troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrajujeme.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.