
Celer používáme nejčastěji do vývaru či svíčkové. Věděli jste však, že z celeru můžete připravit opravdu exkluzivní předkrm? Roman Paulus Vám v dalším z videí Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak připravit úchvatnou celerovou pěnu. Podává ji pomocí šlehačkové lahve. Jste zvědaví? Podívejte se na video.
Recept na přípravu celerové pěny
Suroviny
- rostlinný olej
- 2 šalotky
- 200 g celeru
- sůl
- pepř
- 50 ml bílého portského vína
- 200 ml drůbežího vývaru
- 125 ml smetany
- 1 g xanthanu (špetka)
- 100 g vařeného kuřecího masa (obrané z kostí z vývaru)
- 80 g jablka
- lahůdková cibulka
Postup
V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme 1 nadrobno nakrájenou šalotku a 100 g na kostičky nakrájeného celeru, osolte a opepřete. Podlijeme vínem, necháme krátce povařit, přilijeme vývar a vaříme doměkka (10 – 15 minut). Přilijeme smetanu, přidáme xanthan, rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko. Hotovou pěnu naplníme do šlehačkové láhve a uzavřeme. Na přípravu této pěny potřebujete 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.
Mezitím připravíme vložku. V rozehřáté pánvi orestujeme zbylou šalotku nakrájenou najemno a celer na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablko nakrájené na kostičky a nakrájenou jarní cibulku.
Do skleničky na martini dáme připravenou směs z masa a celeru a opatrně zastříkneme celerovou pěnou ze šlehačkové láhve.
Komentáře (0)
zobrazit vše