Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Celer používáme nejčastěji do vývaru či svíčkové. Věděli jste však, že z celeru můžete připravit opravdu exkluzivní předkrm? Roman Paulus Vám v dalším z videí Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak připravit úchvatnou celerovou pěnu. Podává ji pomocí šlehačkové lahve. Jste zvědaví? Podívejte se na video.

Recept na přípravu celerové pěny

Suroviny

  • rostlinný olej
  • 2 šalotky
  • 200 g celeru
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml bílého portského vína
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 125 ml smetany
  • 1 g xanthanu (špetka)
  • 100 g vařeného kuřecího masa (obrané z kostí z vývaru)
  • 80 g jablka
  • lahůdková cibulka

Postup

V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme 1 nadrobno nakrájenou šalotku a 100 g na kostičky nakrájeného celeru, osolte a opepřete. Podlijeme vínem, necháme krátce povařit, přilijeme vývar a vaříme doměkka (10 – 15 minut). Přilijeme smetanu, přidáme xanthan, rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko. Hotovou pěnu naplníme do šlehačkové láhve a uzavřeme. Na přípravu této pěny potřebujete 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

Mezitím připravíme vložku. V rozehřáté pánvi orestujeme zbylou šalotku nakrájenou najemno a celer na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablko nakrájené na kostičky a nakrájenou jarní cibulku.

Do skleničky na martini dáme připravenou směs z masa a celeru a opatrně zastříkneme celerovou pěnou ze šlehačkové láhve.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.