Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Kombinace čekanky, hrušky, sýru s modrou plísní a vlašských ořechů? To je skvělý recept Romana Pauluse na čekankový salát. V každém soustu si můžete vychutnat tuto symfonii chutí. Pro čekanku je typická hořká chuť, proto je vhodné doplnit ji lahodným dresinkem, pikantnost dodá salátu sýr s modrou plísní a sladkost zase hruška. Podívejte se na následující video a připravte si čekankový salát, který jistojistě nebudete připravovat naposledy.

Recept na čekankový salát

Suroviny

  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce sherry octa
  • 6 lžic ořechového oleje
  • pepř
  • sůl
  • 4 čekankové puky (bílé i červené)
  • 60 g vlašských ořechů
  • 80 g sýru Roquefort
  • 1 hruška

Postup

Smícháním dijonské hořčice, sherry octa a oleje připravte dresink, který opepřete a osolte.

Omyté čekankové puky skládejte na talíř do pyramidy, přidejte orestované vlašské ořechy, které trochu rozdrťte rukama, kousky sýra a plátky oloupané hrušky. Salát přelijte dostatečným množstvím dresinku.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.