
podívejte se na video
Kombinace čekanky, hrušky, sýru s modrou plísní a vlašských ořechů? To je skvělý recept Romana Pauluse na čekankový salát. V každém soustu si můžete vychutnat tuto symfonii chutí. Pro čekanku je typická hořká chuť, proto je vhodné doplnit ji lahodným dresinkem, pikantnost dodá salátu sýr s modrou plísní a sladkost zase hruška. Podívejte se na následující video a připravte si čekankový salát, který jistojistě nebudete připravovat naposledy.
Recept na čekankový salát
Suroviny
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce sherry octa
- 6 lžic ořechového oleje
- pepř
- sůl
- 4 čekankové puky (bílé i červené)
- 60 g vlašských ořechů
- 80 g sýru Roquefort
- 1 hruška
Postup
Smícháním dijonské hořčice, sherry octa a oleje připravte dresink, který opepřete a osolte.
Omyté čekankové puky skládejte na talíř do pyramidy, přidejte orestované vlašské ořechy, které trochu rozdrťte rukama, kousky sýra a plátky oloupané hrušky. Salát přelijte dostatečným množstvím dresinku.
Komentáře (0)
zobrazit vše