
- Univerzální těstíčko
- Jak uvařit rýži?
- Druhy rýže
- Gratinované brambory
- Domácí hranolky
- Bylinkové máslo
- Quinoa
- Pepř
- Polenta
- Smažená polenta
- Zapečená polenta s rajčaty
- Pikantní ořechy
- Pohanka
- Velikonoční nádivka
- Nádivka se sušeným ovocem
- Hráškový krém
- Domácí ochucené octy
- Sníh na zapékání dezertů
- Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem
- Krémová mrkvová polévka
- Parmezánová miska a chipsy
- Škvarky
Domácí bylinkové máslo můžete připravit různými způsoby. K bramborám se nejvíce hodí máslo s česnekem a rozmarýnem, k masu zase lehce pikantní s tymiánem. A jak je připravit? To Vám prozradí Roman Paulus, který připravil základní bylinkové máslo a ochutil ho tabascem, hořčicí a bylinky. Můžete jej využít k téměř každému jídlu, stačí přidat oříšek másla třeba do teplé zeleniny, které ji zároveň díky přidaným ingrediencím ochutí.
Na přípravu bylinkového másla potřebujete: máslo, tabasco, worcestrovou omáčku, sůl, pepř, dijonská hořčice, česnek, pažitka, listová petržel, citronová šťáva.
Ke změklému, trochu vyšlehanému máslu přidáme tabasco, worcestrovou omáčku, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a promícháme. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, nasekanou pažitku, listovou petržel a pár kapek citronové šťávy a opět důkladně promícháme. Naneseme na potravinářskou fólii, zarolujeme do válečku a fólii propíchneme, abychom odstranili přebytečný vzduch. Máslo ještě zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici.
Komentáře (0)
zobrazit vše