Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Běžně se burgery připravují z hovězího masa, čas od času ale neuškodí ochutnat něco jiného – tentokrát vám doporučíme rybí burger. Milovníci lososa tento nový způsob podávání určitě s radostí přivítají, oblíbí si ho ale i ti, kteří ryby přímo nevyhledávají. Velkou roli v tomto pokrmu (jako vždy) hraje čerstvost surovin, kvalitní pečivo a správně vybrané přílohy. V nejnovějším dílu Kulinářské akademie se dozvíte, jak z lososa připravit hamburger a s jakými přílohami rybí maso chutná nejlépe. K rybímu burgeru se hodí speciální hamburgerová houska, chcete vědět jaká? Podívejte se na video s Romanem Paulusem, kde se vše dozvíte.

Suroviny:

  • 600 g lososa bez kůže
  • 1 menší červené cibule
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 2 lžíce sekané bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 1 citron (kůra)
  • 4 černé housky na hamburger
  • rostlinný olej na opečení
  • listy hlávkového salátu
  • 200 g guacamole
  • rajčata
  • okurky

Postup:

Lososa očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do mixéru, přidáme červenou cibuli nakrájenou na menší kousky, opepříme, osolíme, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nasekané bylinky a rozmixujeme, ne však úplně najemno. Směs dochutíme a vytvarujeme burgery, které opečeme z obou stran v rozpálené grilovací pánvi s trochou oleje. Lososa nepropékáme úplně, uvnitř musí zůstat šťavnatý.

Černou housku na hamburger rozřízneme a opečeme z obou stran v téže pánvi.

Na spodní část bulky položíme list salátu, plátky rajčat a okurky, lososový burger a guacamole a uzavřeme vrchní částí housky.

Servírování

Burger z lososa podáváme se zbylým guacamole, které servírujeme podáváme v  misce zvlášť. Místo klasických hranolek můžeme podávat hranolky z čerstvých okurek.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.