Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem

play Přehrát video recept
Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Bruschetta je chutná křupavá topinka pocházející z italské kuchyně. Klasická verze obsahuje pouze česnek, olivový olej, rajčata a bazalku, ale vlastně ji můžete obložit vším, co vás napadne. V následujícím videu Kulinářské akademie vám Roman Paulus ukáže recept na bruschettu s lilkovým kaviárem. Křupavé topinky s kaviárem z pečeného lilku s paprikou mají velmi lahodnou chuť, ale když k nim navíc přidáte koriandr, šunku jamón serrano a výrazný sýr pecorino, získáte opravdu výjimečnou kombinaci. Tuto bruschettu si můžete připravit k snídani, jako odpolední svačinku, pochoutku na večírek nebo jednoduše vždy, když na ni dostanete chuť. Podívejte se na naše video a přesvědčte se, že italskou kuchyni hravě zvládnete.


Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • lilek
  • červená paprika
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • čerstvý koriandr
  • piniové oříšky
  • italský chléb na bruschetty
  • šunka jamon serrano
  • sýr pecorino
  • rukola

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nejdříve připravíme pečený lilek a papriku: lilek rozkrojíme na půl, papriku necháme v celku, jemně zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě nahřáté na 180

02.V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, přidáme dužinu z opečeného lilku a nakrájenou pečenou papriku, osolíme, opepříme a dusíme. Kaviár přeložíme do mísy, přidáme nasekané listy čerstvého koriandu a opražené piniové oříšky a promícháme.

03.V grilovací pánvi bez tuku opečeme z obou stran plátky bílého chleba, poté potřeme stroužkem česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Naneseme lilkový kaviár a na něj položíme plátky šunky serrano. Ozdobíme hoblinkami sýru pecorino a lístky rukoly.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo