
- Sypaný chlebíček
- Chlebíček se šunkovou pěnou
- Šunkový chlebíček
- Hermelínový chlebíček
- Kanapky se šunkou
- Kanapky s uzeným lososem
- Kanapky s tatarákem
- Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami
- Bruschetta s tuňákovým tatarákem
- Bruschetta s lososovým tatarákem
- Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem
- Jak využít baba ganoush?
- Sýrový chlebíček
- Chlebíčky s rybí pomazánkou
- Kanapky – mini quiche
- Škvarková pomazánka s vejcem nebo chilli
- Zdravé semínkové krekry
Bruschetta je chutná křupavá topinka pocházející z italské kuchyně. Klasická verze obsahuje pouze česnek, olivový olej, rajčata a bazalku, ale vlastně ji můžete obložit vším, co vás napadne. V následujícím videu Kulinářské akademie vám Roman Paulus ukáže recept na bruschettu s lilkovým kaviárem. Křupavé topinky s kaviárem z pečeného lilku s paprikou mají velmi lahodnou chuť, ale když k nim navíc přidáte koriandr, šunku jamón serrano a výrazný sýr pecorino, získáte opravdu výjimečnou kombinaci. Tuto bruschettu si můžete připravit k snídani, jako odpolední svačinku, pochoutku na večírek nebo jednoduše vždy, když na ni dostanete chuť. Podívejte se na naše video a přesvědčte se, že italskou kuchyni hravě zvládnete.
Recept na bruschettu s lilkovým kaviárem
Suroviny
- lilek
- červená paprika
- olivový olej
- sůl
- pepř
- česnek
- čerstvý koriandr
- piniové oříšky
- italský chléb na bruschetty
- šunka jamon serrano
- sýr pecorino
- rukola
Postup
Nejdříve připravíme pečený lilek a papriku: lilek rozkrojíme na půl, papriku necháme v celku, jemně zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě nahřáté na 180
V rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje necháme zpěnit nadrobno nakrájený česnek, přidáme dužinu z opečeného lilku a nakrájenou pečenou papriku, osolíme, opepříme a dusíme. Kaviár přeložíme do mísy, přidáme nasekané listy čerstvého koriandu a opražené piniové oříšky a promícháme.
V grilovací pánvi bez tuku opečeme z obou stran plátky bílého chleba, poté potřeme stroužkem česneku a lehce zakápneme olivovým olejem. Naneseme lilkový kaviár a na něj položíme plátky šunky serrano. Ozdobíme hoblinkami sýru pecorino a lístky rukoly.
Komentáře (0)
zobrazit vše