
- Sypaný chlebíček
- Chlebíček se šunkovou pěnou
- Šunkový chlebíček
- Hermelínový chlebíček
- Kanapky se šunkou
- Kanapky s uzeným lososem
- Kanapky s tatarákem
- Bruschetta s rajčaty, zkaramelizovanou cibulí a ančovičkami
- Bruschetta s tuňákovým tatarákem
- Bruschetta s lososovým tatarákem
- Bruschetta se šunkou a lilkovým kaviárem
- Jak využít baba ganoush?
- Sýrový chlebíček
- Chlebíčky s rybí pomazánkou
- Kanapky – mini quiche
- Škvarková pomazánka s vejcem nebo chilli
- Zdravé semínkové krekry
Neobvyklá svačina, lehká večeře nebo pochoutka na večírku? Na všechny příležitosti se hodí italská bruschetta! V nejnovějším díle Kulinářské akademie vám Roman Paulus ukáže, že tato klasika italské kuchyně není jen univerzálním předkrmem, ale také jednou z možností experimentovat s chutěmi. Základní verzi bruschetty s rajčaty, bazalkou, česnekem a olivovým olejem můžete doplnit o další suroviny, třeba sušená rajčata, karamelizovanou cibulku nebo ančovičky. Navíc se dozvíte, jaký chléb použít, jak ho správně opéct nebo jak připravit karamelizovanou cibulku.
Recept na bruschettu s rajčaty
Suroviny
- červená cibule
- olivový olej
- sůl
- cukr
- pepř
- bílé pečivo na bruschettu
- česnek
- čerstvá rajčata
- sušená rajčata
- čerstvá bazalka
- rukola
- ančovičky
- parmezán
Postup
Zkaramelizovaná cibule
Cibuli nakrájíme na nudličky, orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem, osolíme a posypeme trochou cukru, necháme zkaramelizovat a opepříme.
Bruschetta
Bílé pečivo ogrilujeme v rozehřáté grilovací pánvi bez tuku z obou stran, potřeme česnekem a pokapeme olivovým olejem.
Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaný česnek, nakrájenou bazalku, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, promícháme a naneseme na pečivo. Ozdobíme karamelizovanou cibulí, ančovičkami nakrájenými na menší kousky a pár lístky rukoly a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře (0)
zobrazit vše