Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Krémová polévka z brambor a pórku vás v zimě příjemně zahřeje. Můžete ji však podávat i za studena, aby vás v parném létě příjemně osvěžila. Báječně chutná s opečenými krutony a čerstvou petrželkou. Připravte tuto skvělou polévku podle receptu Romana Pauluse, záleží jen na vás, jaký servírování podávání zvolíte.

 

Recept na přípravu bramborovo-pórkového krému

Suroviny:

  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 3 větvičky tymiánu
  • 80 g pórku
  • 100 g brambor
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 750 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany
  • sůl
  • pepř
  • opečená bageta na podávání

Postup:

Na másle orestujte postupně všechny suroviny - nejprve cibuli nakrájenou na větší kusy, česnek na plátky a pórek na nudličky. Krátce rozmixujte. Přidejte tymián a brambory nakrájené na kostky, podlijte bílým vínem, nechte krátce povařit a rozmixujte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a vařte doměkka. Přilijte smetanu, nechte polévku krátce probublat a rozmixujte. Podávejte s opečenými krutony a ozdobené lístky listové petržele.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.