
podívejte se na video
- Krémové polévky
- Druhy polévek
- Štědrovečerní rybí polévka
- Játrové knedlíčky
- Krupicové noky
- Minestrone
- Ledová okurková polévka
- Celerový krém
- Bramboračka
- Houbový krém
- Gazpacho
- Polévka s rybami a mořskými plody
- Bramborovo-pórkový krém
- Topinamburový krém
- Kaštanový krém
- Tomatová polévka
- Tomatová polévka s chlebem
- Polévka ze sladkých brambor a zázvoru
- Kulajda
- Dýňová polévka s kokosovým mlékem
- Pho Bo - vietnamská hovězí polévka s nudlemi
- Polévka z medvědího česneku
- Kopřivová polévka s bylinkovými krutonky
- Chřestová polévka
- Studená ředkvičková polévka
- Brokolicová polévka s kešu pastou
Krémová polévka z brambor a pórku vás v zimě příjemně zahřeje. Můžete ji však podávat i za studena, aby vás v parném létě příjemně osvěžila. Báječně chutná s opečenými krutony a čerstvou petrželkou. Připravte tuto skvělou polévku podle receptu Romana Pauluse, záleží jen na vás, jaký servírování podávání zvolíte.
Recept na přípravu bramborovo-pórkového krému
Suroviny:
- 50 g másla
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 3 větvičky tymiánu
- 80 g pórku
- 100 g brambor
- 50 ml suchého bílého vína
- 750 ml drůbežího vývaru
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř
- opečená bageta na podávání
Postup:
Na másle orestujte postupně všechny suroviny - nejprve cibuli nakrájenou na větší kusy, česnek na plátky a pórek na nudličky. Krátce rozmixujte. Přidejte tymián a brambory nakrájené na kostky, podlijte bílým vínem, nechte krátce povařit a rozmixujte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a vařte doměkka. Přilijte smetanu, nechte polévku krátce probublat a rozmixujte. Podávejte s opečenými krutony a ozdobené lístky listové petržele.
Komentáře (1)
Host
přidáno před 475 dny
Moc dobré.
odpověď
zobrazit vše