
- Bramborovo-mandlové krokety
- Rizoto
- Lilkový kaviár
- Kaše z kandovaného lilku
- Falafel
- Sýrové fondue
- Jarní závitky
- Letní závitky
- Salát z grilovaného lilku
- Malinová pyramida
- Tmavý piškot na dort
- Višňový džem s citronovým tymiánem
- Vlašský salát
- Rakytníkový džem se skořicí
- Rebarborový džem
- Quinoa salát
- Čočkový salát
- Omáčka z portského vína
- Karamelová omáčka
- Šunkové jednohubky a cuketové rolky
- Buřtguláš
- Vietnamské smažené závitky s mletým masem
- Vietnamský salát ze zelené papáji
- Pad thai nudle
Brambory jsou vhodnou přílohou téměř ke všem pokrmům a při tom je můžete servírovat v různých podobách. V tomto videu Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit bramborovo - mandlové krokety. Připravují se z vařených brambor, další suroviny však můžete obměnit podle toho, co máte rádi Vy. Přidejte například oblíbené bylinky, trochu strouhaného sýra nebo třeba rozinky. Smažené krokety jsou skvělou přílohou nejen k masu, ale můžete je podávat také ke guláši nebo ragú.
Recept na přípravu bramborovo-mandlových kroket
Suroviny:
- 400 g vařených brambor
- 2 žloutky
- 50 g rozpuštěného másla
- sůl
- muškátový oříšek
- 100 g strouhanky
- 100 g plátků mandlí
- 2 vejce
- 3 lžíce listové petržele
- rostlinný olej na smažení
Postup:
Uvařené brambory propasírujte, smíchejte se žloutky, rozpuštěným máslem, nasekanou listovou petrželí, přidejte trochu muškátového oříšku a osolte. Z připravené směsi tvarujte kuličky nebo válečky, které následně obalte v rozšlehaném vejci a plátcích mandlí smíchaných se strouhankou. Smažte v rozpáleném rostlinném oleji dozlatova, poté nechte přebytečný olej okapat na ubrousku.
Krokety můžete rozmanitě dochutit, například rozinkami, sušených ovocem či opečenou cibulkou. Hodí se jako příloha k různým pokrmům, například vepřovému masu se švestkovou omáčkou.
Komentáře (0)
zobrazit vše