Bramborovo-mandlové krokety
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Brambory jsou vhodnou přílohou téměř ke všem pokrmům a při tom je můžete servírovat v různých podobách. V tomto videu Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit bramborovo - mandlové krokety. Připravují se z vařených brambor, další suroviny však můžete obměnit podle toho, co máte rádi Vy. Přidejte například oblíbené bylinky, trochu strouhaného sýra nebo třeba rozinky. Smažené krokety jsou skvělou přílohou nejen k masu, ale můžete je podávat také ke guláši nebo ragú.

Tagy

Kulinářská akademie

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Uvařené brambory propasírujte, smíchejte se žloutky, rozpuštěným máslem, nasekanou listovou petrželí, přidejte trochu muškátového oříšku a osolte. Z připravené směsi tvarujte kuličky nebo válečky, které následně obalte v rozšlehaném vejci a plátcích mandlí smíchaných se strouhankou. Smažte v rozpáleném rostlinném oleji dozlatova, poté nechte přebytečný olej okapat na ubrousku.

02.Krokety můžete rozmanitě dochutit, například rozinkami, sušených ovocem či opečenou cibulkou. Hodí se jako příloha k různým pokrmům, například vepřovému masu se švestkovou omáčkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo