Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Brambory jsou vhodnou přílohou téměř ke všem pokrmům a při tom je můžete servírovat v různých podobách. V tomto videu Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit bramborovo - mandlové krokety. Připravují se z vařených brambor, další suroviny však můžete obměnit podle toho, co máte rádi Vy. Přidejte například oblíbené bylinky, trochu strouhaného sýra nebo třeba rozinky. Smažené krokety jsou skvělou přílohou nejen k masu, ale můžete je podávat také ke guláši nebo ragú.

 

Recept na přípravu bramborovo-mandlových kroket

Suroviny:

  • 400 g vařených brambor
  • 2 žloutky
  • 50 g rozpuštěného másla
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • 100 g strouhanky
  • 100 g plátků mandlí
  • 2 vejce
  • 3 lžíce listové petržele
  • rostlinný olej na smažení

Postup:

Uvařené brambory propasírujte, smíchejte se žloutky, rozpuštěným máslem, nasekanou listovou petrželí, přidejte trochu muškátového oříšku a osolte. Z připravené směsi tvarujte kuličky nebo válečky, které následně obalte v rozšlehaném vejci a plátcích mandlí smíchaných se strouhankou. Smažte v rozpáleném rostlinném oleji dozlatova, poté nechte přebytečný olej okapat na ubrousku.

Krokety můžete rozmanitě dochutit, například rozinkami, sušených ovocem či opečenou cibulkou. Hodí se jako příloha k různým pokrmům, například vepřovému masu se švestkovou omáčkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.