Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

K přípravě bramborových knedlíků potřebujete nejen brambory, ale také mouku a vejce. Brambory nemusí být čerstvě uvařené, můžete také využít ty z minulého dne od oběda. Forma knedlíku záleží jenom na Vás. Můžete je udělat v podobě menších kuliček, válečku, který potom nakrájíte na plátky nebo šišek. Těsto můžete také využít k přípravě italských noků. Podívejte se na trik a vyzkoušejte je sami.

 

Recept na přípravu bramborových knedlíků

Suroviny:

  • 300 g brambor
  • 1 vejce
  • sůl
  • 100 g hrubé mouky

Postup:

Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nechte vychladnout a propasírujte. Přidejte vejce, osolte a zamíchejte. Přidejte mouku a vypracujte těsto. Z hotového těsta vyválejte šišku. Knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte asi 20 minut. Poté nakrájejte na plátky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.