Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Brambory mají široké využití, často je podáváme jako přílohu v podobě salátu, kaše nebo jen tak vařené. Ochutnali jste ale už bramborovou pěnu? Je skvělá! Podívejte se na video Romana Pauluse a připravte si tento exkluzivní předkrm. Hodí se k masu, rybám, ale i k zelenině. Náš šéfkuchař podává bramborovou pěnu s křepelčími vajíčky, ale pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, servírujte s kaviárem.

 

Recept na přípravu bramborové pěny:

Suroviny:

125 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

125 ml čerstvého mléka (3,5 % tuku)

200 g vařených pasírovaných brambor

1 lžička lanýžového oleje

4 křepelčí vajíčka

1 g xantanu (špetka)

sůl

pepř

lahůdková cibulka

 

Postup:

V hrnci rozehřejeme smetanu a mléko, přidáme vařené pasírované brambory, osolíme a opepříme. Necháme krátce provařit a přidáme xantan. Důkladně promícháme, rozmixujeme, propasírujeme a naplníme do šlehačkové lahve. Na přípravu této pěny potřebujeme 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

Do skleničky na martini vložíme natvrdo uvařená křepelčí vajíčka nakrájená na čtvrtiny. Opatrně zastříkneme bramborovou pěnou z lahve a dozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.