Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Žádná limonáda nechutná tak dobře, jako ta domácí! Využijte suroviny přímo z přírody a ochutnejte bezové víno podle receptu Romana Pauluse. Snadno se připravuje, je osvěžující a skvěle se hodí na letní posezení s přáteli. Můžete i sami experimentovat a najít si svou oblíbenou chuť: sladší nebo kyselejší, se skořicí a hřebíčkem nebo badyánem, více či méně kvašenou. Tento snadný letní bezinkový drink vám natolik zachutná, že se k němu budete každý rok s láskou vracet.

Bezové víno

Potřebujeme: sklenice o objemu 3 l, kovové sítko

Suroviny:

  • 10 květů černého bezu
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 bio citron
  • 1 tyčinka skořice
  • 6 kusů hřebíčku
  • 75 ml octa
  • 2,5 l převařené studené vody

K podávání

  • led
  • plátky citronu
  • bezové květy na ozdobu

Postup:

Sklenici spaříme ve vroucí vodě a citron zbavíme špiček a nakrájíme na kolečka.

Veškeré suroviny dáme do velké sklenice, promícháme, přikryjeme plátýnkem a necháme na teplém místě (klidně i na sluníčku) 5-8 dní kvasit. První dva dny limonádu promícháme.

Poté scedíme a můžeme servírovat. Do sklenice dáme led, plátky citronu, pár kvítků na ozdobu a zalijeme hotovým a ideálně vychlazeným bezovým vínem.

Komentáře (6)

  • Vláďa

    Vláďa
    přidáno před 160 dny
    Dobrý den, i přes to, že bylo vše děláno podle receptu, nálev ani po 14 dnech nevykvasil, je sladkokyselý a je silně cítíit po octu.

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 153 dny
    Dobrý den, Vláďo, na dálku těžko radit, co se nepovedlo. Faktem je, že bylo poměrně studené jaro, málo teplých dnů a podobné pochoutky kvasily tak nějak "na dobré slovo". Hold příroda je čarodějka a takovéhle kvašení za oknem se ne vždy povede :-( .

  • Filip

    Filip
    přidáno před 193 dny
    Dobrý den nemůže při kvašení vzniknout místo ethanolu methano?

    odpověď

  • Věra

    Věra
    přidáno před 196 dny
    Dobrý den, recept bezva ale není tam chyba- / sklenici spaříme/? Asi květy... Přeji krásný den.

    odpověď

  • KuchniaLidla

    KuchniaLidla
    přidáno před 195 dny
    Dobrý den, Věro, není. Sklenici potřebujeme nějakým způsobem "dezinfikovat", aby byla co nejčistší a bakterie a plísně nám nenarušily proces výroby. Můžete celou sklenici po umytí vyvařit ve vroucí vodě (pokud máte dost velký hrnec), na chvilku na 120 °C vypéct v troubě a nebo nejjednodušším způsobem sklenici zalít vařicí vodou a nechat chvilku odstát - spařit :-) Přejeme dobrou chuť.

  • Host

    Host
    přidáno před 198 dny
    Za nás to byli vždy bezinky...hihi

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.