
- Smoothie s ananasem a mátou
- Smoothie se sladkým melounem a rukolou
- Zeleninové smoothie
- Domácí kokosové mléko
- Zelené smoothie s broskvemi
- Bezový sirup
- Levandulový sirup
- Řepné smoothie
- Smoothie s mangem a chia semínky
- Bezové víno
- Rakytníkový sirup
- Rebarborový sirup
- Vánoční svařák
- Bezinkový likér z plodů
- Šípkový sirup
- Sirup z plodů černého bezu
- Vietnamská vajíčková káva
- Vaječný likér
- Silvestrovské drinky
- Zázvorový shot
- Kurkumové smoothie
- Kurkumový shot
Žádná limonáda nechutná tak dobře, jako ta domácí! Využijte suroviny přímo z přírody a ochutnejte bezové víno podle receptu Romana Pauluse. Snadno se připravuje, je osvěžující a skvěle se hodí na letní posezení s přáteli. Můžete i sami experimentovat a najít si svou oblíbenou chuť: sladší nebo kyselejší, se skořicí a hřebíčkem nebo badyánem, více či méně kvašenou. Tento snadný letní bezinkový drink vám natolik zachutná, že se k němu budete každý rok s láskou vracet.
Bezové víno
Potřebujeme: sklenice o objemu 3 l, kovové sítko
Suroviny:
- 10 květů černého bezu
- 250 g krupicového cukru
- 1 bio citron
- 1 tyčinka skořice
- 6 kusů hřebíčku
- 75 ml octa
- 2,5 l převařené studené vody
K podávání
- led
- plátky citronu
- bezové květy na ozdobu
Postup:
Sklenici spaříme ve vroucí vodě a citron zbavíme špiček a nakrájíme na kolečka.
Veškeré suroviny dáme do velké sklenice, promícháme, přikryjeme plátýnkem a necháme na teplém místě (klidně i na sluníčku) 5-8 dní kvasit. První dva dny limonádu promícháme.
Poté scedíme a můžeme servírovat. Do sklenice dáme led, plátky citronu, pár kvítků na ozdobu a zalijeme hotovým a ideálně vychlazeným bezovým vínem.
Komentáře (6)
Vláďa
přidáno před 256 dny
Dobrý den, i přes to, že bylo vše děláno podle receptu, nálev ani po 14 dnech nevykvasil, je sladkokyselý a je silně cítíit po octu.
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 249 dny
Dobrý den, Vláďo, na dálku těžko radit, co se nepovedlo. Faktem je, že bylo poměrně studené jaro, málo teplých dnů a podobné pochoutky kvasily tak nějak "na dobré slovo". Hold příroda je čarodějka a takovéhle kvašení za oknem se ne vždy povede :-( .
Filip
přidáno před 289 dny
Dobrý den nemůže při kvašení vzniknout místo ethanolu methano?
odpověď
Věra
přidáno před 292 dny
Dobrý den, recept bezva ale není tam chyba- / sklenici spaříme/? Asi květy... Přeji krásný den.
odpověď
KuchniaLidla
přidáno před 291 dny
Dobrý den, Věro, není. Sklenici potřebujeme nějakým způsobem "dezinfikovat", aby byla co nejčistší a bakterie a plísně nám nenarušily proces výroby. Můžete celou sklenici po umytí vyvařit ve vroucí vodě (pokud máte dost velký hrnec), na chvilku na 120 °C vypéct v troubě a nebo nejjednodušším způsobem sklenici zalít vařicí vodou a nechat chvilku odstát - spařit :-) Přejeme dobrou chuť.
Host
přidáno před 294 dny
Za nás to byli vždy bezinky...hihi
odpověď
zobrazit vše