
Bazalkové pesto, neboli pesto alla genovese, je nenahraditelnou součástí mnoha pokrmů italské kuchyně. Nejčastěji se podává s těstovinami, stejně skvěle chutná s rajčaty a mozzarellou nebo čerstvou bagetou. Při přípravě pamatujte na to, že bazalku nesmíte mixovat příliš dlouho, jinak ztratí svoji intenzivní zelenou barvu. Další tipy najdete v našem videu s Romanem Paulusem.
Recept na přípravu bazalkového pesta
Suroviny:
- 2 stroužky česneku
- 30 g piniových oříšků
- 2 svazky bazalky
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce parmezánu
- 1 lžíce pecorina
- sůl
- pepř
Postup:
Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme piniové oříšky a nakrájenou bazalku, přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme další porci nakrájené bazalky a olivového oleje a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán a pecorino a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).
Komentáře (0)
zobrazit vše