Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Bazalkové pesto, neboli pesto alla genovese, je nenahraditelnou součástí mnoha pokrmů italské kuchyně. Nejčastěji se podává s těstovinami, stejně skvěle chutná s rajčaty a mozzarellou nebo čerstvou bagetou. Při přípravě pamatujte na to, že bazalku nesmíte mixovat příliš dlouho, jinak ztratí svoji intenzivní zelenou barvu. Další tipy najdete v našem videu s Romanem Paulusem.

 

Recept na přípravu bazalkového pesta

Suroviny:

  • 2 stroužky česneku
  • 30 g piniových oříšků
  • 2 svazky bazalky
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce parmezánu
  • 1 lžíce pecorina
  • sůl
  • pepř

Postup:

Česnek nakrájíme na plátky a vložíme do mixéru. Přidáme piniové oříšky a nakrájenou bazalku, přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme další porci nakrájené bazalky a olivového oleje a rozmixujeme. Přidáme nastrouhaný parmezán a pecorino a opět rozmixujeme. Dáme do misky, zalijeme trochou olivového oleje a skladujeme v lednici (až několik týdnů).

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.