Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

I když grilovací sezóna netrvá věčně, vždy se hodí mít po ruce ověřený recept na barbecue omáčku. Je poměrně náročná na množství surovin, samotná příprava však není složitá. Důležité je, aby si barbecue omáčka uchovala rovnováhu mezi sladkou, kyselou a pikantní chutí. Ta zaručuje originální a specifickou chuť omáčky. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus prozradí recept na klasickou barbecue omáčku, dozvíte se, jaké množství surovin použít, k jakým pokrmům se omáčka nejvíce hodí a jak ji skladovat, aby vydržela až několik dní.

Recept na BBQ omáčku

Suroviny (10 porcí)

  • 20 ml rostlinného oleje
  • 60 g anglické slaniny
  • 130 g mrkve
  • 20 g řapíkatého celeru
  • 1 menší červená cibule
  • 30 g česneku
  • 50 g loupaných krájených rajčat (z plechovky)
  • 80 g kečup
  • 20 g třtinového cukru
  • 20 g javorového sirupu
  • 20 ml tekutého kouře
  • 100 ml jablečného octa
  • 6 g kajenského koření
  • 500 g HP omáčky
  • 300 ml červeného vína
  • 200 ml coly
  • 500 ml silného vývaru
  • čerstvý rozmarýn

Postup

V hrnci s rozpáleným olejem necháme vyškvařit nakrájenou slaninu. Jakmile je slanina vyškvařená, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu: mrkev, řapíkatý celer, červenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a restujeme dozlatova.

Přidáme rajčata, kečup, třtinový cukr a javorový sirup. Jakmile cukr a javorový sirup zkaramelizují, přidáme tekutý kouř a jablečný ocet a necháme krátce provařit. Přidáme kajenské koření, HP omáčku, červené víno, colu, vývar a čerstvý rozmarýn a vaříme alespoň půl hodiny.

Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko s jemnými otvory. Podáváme ke grilovanému masu. Omáčku můžete uchovávat v lednici až několik dní.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.