Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Vůně domácího pečiva příjemně naladí každého. K tomu, aby se vůně čerstvě upečených houstiček linula i vaší kuchyní, nepotřebujete žádné velké kulinářské umění, stačí jen několik surovin a zvládne to úplně každý. Tyto malé houstičky vám zpříjemní začátek dne, budete-li je podávat k snídani, hodí se ale i na party jako příloha k různým finger food pokrmům. V následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu se dozvíte co udělat, aby těsto dobře vykynulo nebo jak banketky „zaplést“. Upečte je podle receptu našeho šéfkuchaře Romana Pauluse a zjistíte, že nejlépe chutnají ještě teplé s máslem.

Recept na banketky

Suroviny

  • 30 g droždí
  • 30 g cukru
  • 500 g vody
  • 1 kg hladké mouky
  • 125 g oleje
  • 30 g soli
  • hrubozrnná sůl, kmín, mák nebo sezam na posypání

Postup

Rozdrobené droždí smícháme se špetkou cukru, trochou vlažné vody a mouky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého kvásku, mouky, oleje, soli, cukru a zbytku vlažné vody vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále dlouhý válec, ze nějž odkrajujeme menší kousky a tvarujeme malé houstičky, bochánky nebo pletýnky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout. Vykynuté banketky potřeme vodou, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem, mákem nebo sezamem, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 10 minut dozlatova.

Necháme vychladnout a podáváme namazané máslem.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.