Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Chuť baklavy si všichni pamatujeme z dovolené. Podává se nejen v Řecku nebo Turecku, ale je rovněž součástí arabské, arménské nebo balkánské kuchyně. Baklava se připravuje z těsta filo, jehož tenké vrstvy jsou naplněné ořechy a slazené cukrovým sirupem. Pokud si chcete zavzpomínat na prázdniny a přenést ořechovou vůni baklavy do své kuchyně, Roman Paulus vám pomůže s přípravou. Ve svém novém videu vám krok za krokem ukáže, jak byste měli správně postupovat a co všechno budete potřebovat. Podívejte se, je to tak snadné!

Recept na baklavu

Suroviny

  • těsto filo
  • vlašské ořechy
  • rozpuštěné máslo
  • cukrový sirup připravený z vody a cukru v poměru 1:1 ochucený citronovou šťávou a kůrou, vanilkovým luskem (můžeme přidat i skořici)

Postup

Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme 10 plátů těsta filo a každou pomažeme rozpuštěným máslem. Následují 3 vrstvy nastrouhaných vlašských ořechů, každou z nich oddělíme 2 vrstvami těsta filo, přičemž každý plát opět potřeme rozpuštěným máslem. Na poslední vrstvu ořechu dáme opět 10 plátů těsta filo promazaných rozpuštěným máslem. Poslední vrchní plát těsta již máslem nemažeme. Baklavu nakrájíme na kostičky nebo kosočtverce, vložíme do trouby předehřáté na 170 - 180°C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Po upečení ještě za tepla přelijeme do poloviny cukrovým sirupem, který připravíme svařením vody a cukru s citronovou kůrou a šťávou a vanilkovým luskem, z něhož vyjmeme zrníčka (do sirupu vložíme i prázdný lusk). Necháme odležet a podáváme nejlépe až druhý den.

Komentáře (2)

  • Host

    Host
    přidáno před 7 dny
    Moc divni racept

    odpověď

  • Host

    Host
    přidáno před 210 dny
    Proč je tu recept na baklavu opravdu nevím. KDYŽ JSEM SE PTAL PRODAVAČEK LIDLU (BRNO) NA TĚSTO FILO, TAK ANI NEVĚDĚLY, CO TO JE.

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.