
- Čokoládovo-ořechové suflé
- Tvarohové noky
- Těsto na tažený závin
- Císařský trhanec
- Mousse z bílé čokolády
- Panna cotta
- Zabaglione
- Domácí čokoládovo-oříškový krém
- Crème brûlée
- Čokoládový fondán
- Sněhové noky
- Vanilková omáčka
- Jablečný koláč
- Čokoládová pěna
- Vanilkovo-máslový krém
- Baklava
- Kadayif
- Tiramisu
- Mazanec
- Jahodový dort
- Perníková chaloupka
- Schwarzwaldský dort
- Korpus na sacher dort
- Sacher dort
Chuť baklavy si všichni pamatujeme z dovolené. Podává se nejen v Řecku nebo Turecku, ale je rovněž součástí arabské, arménské nebo balkánské kuchyně. Baklava se připravuje z těsta filo, jehož tenké vrstvy jsou naplněné ořechy a slazené cukrovým sirupem. Pokud si chcete zavzpomínat na prázdniny a přenést ořechovou vůni baklavy do své kuchyně, Roman Paulus vám pomůže s přípravou. Ve svém novém videu vám krok za krokem ukáže, jak byste měli správně postupovat a co všechno budete potřebovat. Podívejte se, je to tak snadné!
Recept na baklavu
Suroviny
- těsto filo
- vlašské ořechy
- rozpuštěné máslo
- cukrový sirup připravený z vody a cukru v poměru 1:1 ochucený citronovou šťávou a kůrou, vanilkovým luskem (můžeme přidat i skořici)
Postup
Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme 10 plátů těsta filo a každou pomažeme rozpuštěným máslem. Následují 3 vrstvy nastrouhaných vlašských ořechů, každou z nich oddělíme 2 vrstvami těsta filo, přičemž každý plát opět potřeme rozpuštěným máslem. Na poslední vrstvu ořechu dáme opět 10 plátů těsta filo promazaných rozpuštěným máslem. Poslední vrchní plát těsta již máslem nemažeme. Baklavu nakrájíme na kostičky nebo kosočtverce, vložíme do trouby předehřáté na 170 - 180°C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Po upečení ještě za tepla přelijeme do poloviny cukrovým sirupem, který připravíme svařením vody a cukru s citronovou kůrou a šťávou a vanilkovým luskem, z něhož vyjmeme zrníčka (do sirupu vložíme i prázdný lusk). Necháme odležet a podáváme nejlépe až druhý den.
Komentáře (2)
Host
přidáno před 494 dny
Moc divni racept
odpověď
Host
přidáno před 697 dny
Proč je tu recept na baklavu opravdu nevím. KDYŽ JSEM SE PTAL PRODAVAČEK LIDLU (BRNO) NA TĚSTO FILO, TAK ANI NEVĚDĚLY, CO TO JE.
odpověď
zobrazit vše