Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Avokádo buď milujete, nebo ho nemůžete vystát. Šéfkuchař Roman Paulus vám tentokrát dopomůže k té první variantě se skvělým a hlavně lehkým avokádovým salátem. Při jeho přípravě využijete rajčata, kukuřici, ale také cuketu, která zajistí, že salát zůstane dlouho křupavý a osvěžující. K tomu se naučíte připravit i jednoduchou zálivku z limetkové šťávy. Salát si pak můžete dát jen tak, s chlebem či domácí focacciou, případně ho můžete použít i jako prémiovou přílohu ke grilovanému masu. Garantujeme, že si pochutná každý mileniál. A nejenom ten!

Recept na avokádový salát

Suroviny:

  • 1 mladá cuketa
  • 12 cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce sekané pálivé papričky
  • 50 g sterilované sladké kukuřice
  • 2 avokáda
  • hrst čerstvého koriandru a listové petržele
  • limetka (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje

 

Postup:

Avokádo oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na větší kusy.

 

Tip: Jak oloupat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

 

Cuketu nakrájíme na plátky, rajčata na čtvrtiny, cibuli na proužky, papričku najemno a kukuřici scedíme. Vše smícháme v míse a přidáme avokádo a nahrubo nasekané bylinky.

Z limetkové šťávy, soli, pepře a olivového oleje připravíme zálivku, kterou salát ochutíme.

Před servírováním znovu promícháme a podáváme jako lehkou večeři, rychlý oběd a nebo jako přílohu ke grilování.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.