Asijské kuřecí knedlíčky Gyoza
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Asijská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

I sami doma si zvládnete připravit oblíbenou japonskou specialitu, která není sushi. Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát zavítal do světa japonské kuchyně, aby mohl ukázat přípravu tradičních Gyoza knedlíčků s náplní z kuřecího masa – nejlépe mletých nebo sekaných kuřecích stehen. Kromě přípravy náplně zjistíte i jak knedlíčky vytvarovat a opéct a naučíte se namíchat i jednoduchou omáčku ze sezamového oleje, rýžového octa a sójové omáčky.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na asijské kuřecí knedlíčky Gyoza

  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 20 g česneku
  • 30 g lahůdkové cibulky
  • 100 g + 2 lžíce sójové omáčky
  • 12 g koření Togarashi
  • pepř
  • 300 g těsta na Gyoza knedlíčky
  • 100 g rýžového octa
  • 1 g sezamového oleje
  • 30 g cukru
  • 100 g rostlinného oleje
  • sezamová semínka na ozdobu
  • lahůdková cibulka na ozdobu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 487 kJ / 2 745 kcal

Bílkoviny

134,70 g

Tuky

140,40 g

Vláknina

11,90 g

Sůl

22,50 g

Sacharidy

227,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso nasekáme v elektrickém mixéru najemno a ochutíme nadrobno nakrájeným česnekem, lahůdkovou cibulkou, dvěma lžícemi sójové omáčky a kořením Togarashi.

02.Z těsta odebereme jeden plátek, kraje prstem potřeme vodou, do centra vložíme náplň a uzavřeme. Náplň vystačí asi na 24 knedlíčků (do knedlíčku přijde přibližně 20 g náplně).

03.V hrnci zahřejeme sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a cukr. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.

04.Připravené knedlíčky dozlatova opékáme v pánvi s rozpáleným olejem, pouze z jedné strany. Poté přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni asi 2 minuty dovaříme, aby maso bylo propečené.

05.Hotové knedlíčky nandáme na talíř, posypeme černým a bílým sezamem, sekanou lahůdkovou cibulkou a podáváme spolu s miskou připravené omáčky a párem asijských hůlek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo