Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

I sami doma si zvládnete připravit oblíbenou japonskou specialitu, která není sushi. Šéfkuchař Roman Paulus tentokrát zavítal do světa japonské kuchyně, aby mohl ukázat přípravu tradičních Gyoza knedlíčků s náplní z kuřecího masa – nejlépe mletých nebo sekaných kuřecích stehen. Kromě přípravy náplně zjistíte i jak knedlíčky vytvarovat a opéct a naučíte se namíchat i jednoduchou omáčku ze sezamového oleje, rýžového octa a sójové omáčky.

Recept na asijské kuřecí knedlíčky Gyoza

Potřebujeme:  pánev s poklicí, elektrický sekáček

Suroviny:

  • 400 kuřecích stehenních řízků
  • 20 g česneku
  • 30 g lahůdkové cibulky
  • 100 g + 2 lžíce sójové omáčky
  • 12 g koření Togarashi
  • pepř
  • 300 g těsta na Gyoza knedlíčky
  • 100 g rýžového octa
  • 1 g sezamového oleje
  • 30 g cukru
  • 100 g rostlinného oleje
  • sezamová semínka na ozdobu
  • lahůdková cibulka na ozdobu

Postup:

Maso nasekáme v elektrickém mixéru najemno a ochutíme nadrobno nakrájeným česnekem, lahůdkovou cibulkou, dvěma lžícemi sójové omáčky a kořením Togarashi.

Z těsta odebereme jeden plátek, kraje prstem potřeme vodou, do centra vložíme náplň a uzavřeme. Náplň vystačí asi na 24 knedlíčků (do knedlíčku přijde přibližně 20 g náplně).

 

V hrnci zahřejeme sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a cukr. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.

 

Připravené knedlíčky dozlatova opékáme v pánvi s rozpáleným olejem, pouze z jedné strany. Poté přidáme trochu vody, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni asi 2 minuty dovaříme, aby maso bylo propečené.

 

Hotové knedlíčky nandáme na talíř, posypeme černým a bílým sezamem, sekanou lahůdkovou cibulkou a podáváme spolu s miskou připravené omáčky a párem asijských hůlek.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.