Kuchyně
Italská
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Italská kuchyně se kromě hromady výjimečných chutí vyznačuje i tím, že se zásadně neplýtvá! I tak vznikly arancini, tedy krokety ze zbylého rizota plněné všemožnými dobrotami. Recept na jednu z variací natočil i šéfkuchař Roman Paulus, a tak se můžete dát do vaření! Arancini můžete naplnit stejně jako šéfkuchař gorgonzolou, ale také třeba mozzarellou nebo mletým masem. Zkrátka vším, co vám přijde pod ruku. Rýžové kuličky s náplní pak stačí už jen obalit v trojobalu a za pár minut smažení si začít pochutnávat! Jen tak, nebo třeba s rajčatovým pestem.
Energie
3 929 kJ / 939 kcal
Bílkoviny
38,10 g
Tuky
18,80 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
149,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Na Arancini použijeme rizoto, které nám zbylo z předchozího dne. Různá rizota dodají Arancini různé příchutě. Případně si můžeme připravit i čerstvé rizoto dle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
02.Ze studeného rizota vytvarujeme kuličku, kterou naplníme kouskem gorgonzoly.
V Itálii se tradičně plní restovaným masem. Zkuste třeba podle ragú z receptu Kuchyně Lidlu zde.
03.Kuličky obalíme v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova a podáváme například s rajčatovým pestem, pokapané olivovým olejem a doplněné lístkem petržele.
04.Podávat můžeme teplé, vlažné nebo i studené.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT