Arancini se sýrem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Italská kuchyně se kromě hromady výjimečných chutí vyznačuje i tím, že se zásadně neplýtvá! I tak vznikly arancini, tedy krokety ze zbylého rizota plněné všemožnými dobrotami. Recept na jednu z variací natočil i šéfkuchař Roman Paulus, a tak se můžete dát do vaření! Arancini můžete naplnit stejně jako šéfkuchař gorgonzolou, ale také třeba mozzarellou nebo mletým masem. Zkrátka vším, co vám přijde pod ruku. Rýžové kuličky s náplní pak stačí už jen obalit v trojobalu a za pár minut smažení si začít pochutnávat! Jen tak, nebo třeba s rajčatovým pestem.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • rizoto zbylé od oběda
  • gorgonzola
  • 100 g hladké mouky
  • 2 × vejce „M“
  • 100 g strouhanky
  • rostlinný olej
  • rajčatové pesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 929 kJ / 939 kcal

Bílkoviny

38,10 g

Tuky

18,80 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

149,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Na Arancini použijeme rizoto, které nám zbylo z předchozího dne. Různá rizota dodají Arancini různé příchutě. Případně si můžeme připravit i čerstvé rizoto dle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.Ze studeného rizota vytvarujeme kuličku, kterou naplníme kouskem gorgonzoly.

V Itálii se tradičně plní restovaným masem. Zkuste třeba podle ragú z receptu Kuchyně Lidlu zde.

03.Kuličky obalíme v trojobalu. Nejprve v hladké mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji dozlatova a podáváme například s rajčatovým pestem, pokapané olivovým olejem a doplněné lístkem petržele.

04.Podávat můžeme teplé, vlažné nebo i studené.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo