Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 863 kJ / 445 kcal
Bílkoviny
35,00 g
Tuky
18,10 g
Vláknina
7,40 g
Sůl
2,60 g
Sacharidy
36,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Umyté a osušené filety tresky nakrájíme na menší kousky. V misce je smícháme se solí, pepřem, olejem, mletou paprikou a lístky tymiánu.
02.Batát oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme je s nakrájenými paprikami, bílými částmi lahůdkové cibulky, solí, pepřem, plátky česneku, natrhaným tymiánem a olejem.
03.Na pracovní desku uložíme velký plát alobalu ve dvou vrstvách. Na něj položíme o něco menší kus pečicího papíru. Do středu navrstvíme porci zeleniny, tresky, natrhané kousky šunky, plátek citronu a důkladně zabalíme. Stejným způsobem připravíme i druhou porci.
04.Grilujeme v zavřeném grilu přibližně 10–12 minut. Potom zkontrolujeme, zdali je batát upečený do křupava a ostatní suroviny jsou už měkké.
Živánsku můžeme péct i v troubě vyhřáté na 180 °C.
05.Živánsku podáváme pokapanou olejem, citronovou šťávou a ozdobenou nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT