Živáňská z aljašské tresky na grilu

play Přehrát video recept
Živáňská z aljašské tresky na grilu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Víte, co je to Živáňská pečeně? Je to slovenská specialita, kterou si snadno připravíte podle video návodu od šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Ten ji nachystal v grilovací variantě a použil přitom filety z aljašské tresky. Naučíte se, jak tresku před grilováním správně namarinovat i jak připravit zeleninu a batáty, které dodají Živáňské originální chuť. Kromě toho zjistíte, že k ugrilování této speciality nepotřebujete žádný pekáč, ale vystačíte si i s obyčejným pečicím papírem a alobalem.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g filet z aljašské tresky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × lžička mleté papriky Kania
  • čerstvý tymián
  • 1 × batát
  • 2 × papriky mix (žlutá a červená)
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 4 × stroužky česneku
  • 4 × plátky sušené šunky Dulano
  • 1 × citron

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 863 kJ / 445 kcal

Bílkoviny

35,00 g

Tuky

18,10 g

Vláknina

7,40 g

Sůl

2,60 g

Sacharidy

36,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Umyté a osušené filety tresky nakrájíme na menší kousky. V misce je smícháme se solí, pepřem, olejem, mletou paprikou a lístky tymiánu.

02.Batát oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Smícháme je s nakrájenými paprikami, bílými částmi lahůdkové cibulky, solí, pepřem, plátky česneku, natrhaným tymiánem a olejem.

03.Na pracovní desku uložíme velký plát alobalu ve dvou vrstvách. Na něj položíme o něco menší kus pečicího papíru. Do středu navrstvíme porci zeleniny, tresky, natrhané kousky šunky, plátek citronu a důkladně zabalíme. Stejným způsobem připravíme i druhou porci.

04.Grilujeme v zavřeném grilu přibližně 10–12 minut. Potom zkontrolujeme, zdali je batát upečený do křupava a ostatní suroviny jsou už měkké.

Živánsku můžeme péct i v troubě vyhřáté na 180 °C.

05.Živánsku podáváme pokapanou olejem, citronovou šťávou a ozdobenou nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo