Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 913 kJ / 935 kcal
Bílkoviny
75,50 g
Tuky
56,60 g
Vláknina
3,20 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
23,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vepřovou pečeni očistíme tak, aby na ní zůstala trocha tuku. Očištěná játra a pečeni nakrájíme na menší kousky a přendáme do větší misky. Přidáme klobásu, brambory ve slupce a bílé časti lahůdkové cibulky nakrájené na širší kolečka (zelené časti si odložíme na později). Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem natrhaným na větší kousky. Důkladně promícháme. Na kus alobalu dlouhý asi 60 cm položíme o něco menší kus papíru na pečení. Do středu rozložíme porci živánské, na kterou dáme lžíci sádla a víno. Živánskou důkladně zabalíme, aby během pečení nevytékala šťáva. Vložíme do žhavého uhlí, zasypeme uhlíky a pečeme přibližně 30 minut.
02.Živánskou podáváme ozdobenou nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.
03.TIP: Živánskou můžete péct i v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT