Živáňská pečená v uhlí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Co je živáňská pečeně? Chutné vepřové s klobásou, játry, cibulí, čerstvými bylinkami a bramborem zabalené do alobalu a upečené ve žhavém uhlí.

Tagy

Grilování

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg vepřové pečeně v celku
  • 500 g kuřecích jater
  • 2 × maďarské klobásy Csabai Pikok
  • 700 g brambor
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 ml bílého suchého vína Soave
  • 6 × lžíce vepřového sádla Pikok

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 913 kJ / 935 kcal

Bílkoviny

75,50 g

Tuky

56,60 g

Vláknina

3,20 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

23,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vepřovou pečeni očistíme tak, aby na ní zůstala trocha tuku. Očištěná játra a pečeni nakrájíme na menší kousky a přendáme do větší misky. Přidáme klobásu, brambory ve slupce a bílé časti lahůdkové cibulky nakrájené na širší kolečka (zelené časti si odložíme na později). Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem natrhaným na větší kousky. Důkladně promícháme. Na kus alobalu dlouhý asi 60 cm položíme o něco menší kus papíru na pečení. Do středu rozložíme porci živánské, na kterou dáme lžíci sádla a víno. Živánskou důkladně zabalíme, aby během pečení nevytékala šťáva. Vložíme do žhavého uhlí, zasypeme uhlíky a pečeme přibližně 30 minut.

Servírování:

02.Živánskou podáváme ozdobenou nasekanou zelenou častí lahůdkové cibulky.

03.TIP: Živánskou můžete péct i v troubě rozehřáté na 180 °C přibližně 45 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo