Zimní koláč
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si dokonalý zimní koláč podle receptu Markéty Krajčovičové. Recept najdete na stránkách Lidl Cukrárny.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 ml zakysané smetany XXL Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 75 g másla Pilos + na vymazání
  • 2 × vejce (1 celé + žloutek)
  • 150 g cukru moučka Castello + na posypání
  • 250 g polohrubé mouky
  • 7,5 g prášku do pečiva Castello
  • 3 × lžíce holandského kakaa na pečení Castello
  • 200 g zmrazeného ovoce Green Grocer´s
  • 50 g rozinek Belbake
  • hrubá mouka Castello na vysypání formy
  • 1 × balení bílé čokolády Fin Carré na ozdoby

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 172 kJ / 280 kcal

Bílkoviny

4,50 g

Tuky

11,50 g

Vláknina

2,00 g

Sůl

0,34 g

Sacharidy

40,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Zimní koláč

01.V robotu smícháme rozpuštěné máslo, vejce, žloutek a moučkový cukr. Po chvíli přidáme zakysanou smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem. Nakonec metličkou přimícháme zmrazené ovoce a rozinky. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C 60-70 minut. Ozdoby vytvoříme z bílé čokolády, kterou rozehřejeme ve vodní lázni, nalijeme do papírového kornoutku a na pečicím papíře vytváříme jednotlivé ozdoby (např. vločky), které vložíme na chvíli do mrazáku ztuhnout.

Tip

02.Ozdoby můžeme vytvořit také ušleháním směsi 1 bílku a 120 g moučkového cukru. Ozdoby vytvoříme pomocí kornoutku na pečicím papíře a necháme do druhého dne ztuhnout.

Servírování

03.Na koláč naskládáme vytvořené ozdoby, pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na kousky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo