Kuchyně
Česká
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
1 hod. 5 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 572 kJ / 1 333 kcal
Bílkoviny
16,50 g
Tuky
94,20 g
Vláknina
13,60 g
Sůl
1,22 g
Sacharidy
120,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem a trochou vody. Přilijeme smetanu, přidáme nastrouhaný zázvor, chvíli šleháme a na konec přidáme obě mouky smíchané s kypřicím práškem a kakaem. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 50 minut. Poté necháme vychladnout.
02.Smetanu, med a oloupaný najemno nastrouhaný zázvor zahřejeme v rendlíku. Nevaříme, pouze necháme rozpustit med. Rendlík odstavíme z ohně a přidáme na kousky rozlámanou čokoládu. Mícháme metličkou nebo stěrkou, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nespojí se smetanou.
03.Vychladlé upečené těsto vyklopíme z formy na mřížku umístněnou na plechu s pečicím papírem. Pomocí zoubkovaného nože dvakrát podélně prokrojíme, aby vznikly 3 vrstvy. Připravenou polevou potřeme spodní část moučníku a přiklopíme střední částí. Poté postup zopakujeme s horní částí. Nakonec zbylou polevou přelijeme moučník po celém povrchu.
04.Povrch moučníku posypeme strouhaným kokosem nebo čokoládovými hoblinkami a nakrájíme na asi 3 cm silné plátky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT