Závitky z rump steaku s křenovou omáčkou

play Přehrát video recept
Závitky z rump steaku s křenovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Připravte si spolu s Romanem Paulusem závitky s křenovou omáčkou a poznejte výjimečnou chuť hovězího masa. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × plátky českého rump steaku Čerstvá porce
  • 140 g mrkve
  • 130 g celeru
  • 30 g petržele
  • 100 g pórku
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 5 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 5 kuliček celého nového koření Mikado
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g anglické slaniny Pikok
  • 100 g másla Pilos
  • 30 g hladké mouky Castello
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 190 g strouhaného křenu se smetanou Mikado
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 50 ml kvasného octa Pagusa
  • 4 × vejce “M“
  • 400 g brambor
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 901 kJ / 932 kcal

Bílkoviny

61,50 g

Tuky

59,30 g

Vláknina

6,00 g

Sůl

4,00 g

Sacharidy

40,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do většího hrnce dáme asi 1 l vody, očištěnou a na větší kousky nakrájenou mrkev (40 g), celer (30 g), petržel (30 g), pórek, bobkové listy, celé černé a nové koření. Necháme přejít varem.

02.Mezitím připravíme závitky. Omyté a osušené steaky nařízneme po délce tzv. „do motýlka“, aby vznikly ploché řízky. Přikryjeme potravinovou fólií a lehce naklepeme. Každý plátek osolíme, opepříme a naplníme kouskem syrové mrkve, celeru a anglické slaniny. Svineme a svážeme kuchyňským provázkem. Takto připravené závitky vložíme do hrnce se zeleninou a vaříme doměkka na mírném ohni 45–60 minut. Hotové závitky vyjmeme z vývaru a po zchladnutí odstraníme provázek.

03.Z másla a hladké mouky v hrnci připravíme světlou jíšku. Necháme vychladnout. K vychladlé jíšce přilejeme polovinu horkého vývaru, ve kterém se vařily závitky a metličkou důkladně rozmícháme. Osolíme, opepříme a přidáme druhou polovinu. Důkladně promícháme a vaříme asi 15–20 minut. Nakonec přidáme do omáčky křen a důkladně rozmícháme. Omáčku můžeme zjemnit trochou smetany. Do hotové omáčky vložíme závitky a necháme zahřát.

04.V hrnci přivedeme k varu asi 0,5 l vody s octem. Do vařicí vody vyklepneme postupně vajíčka, stáhneme plamen a vajíčka necháme zatáhnout. Poté pomocí vidličky nebo lžíce opatrně otáčíme, aby se bílek obalil kolem žloutku. Vaříme na hniličko 3–5 minut.

05.Závitky servírujeme nakrájené na menší kousky, s pošírovaným vejcem a přelité křenovou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory s lahůdkovou cibulkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo