Závitky z krkovičky s růžičkovou kapustou

play Přehrát video recept
Závitky z krkovičky s růžičkovou kapustou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Slovenská

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vynikající závitek z krkovice s parenicou a přílohou z lahodné zeleniny na másle – to je přesně fit recept, který vám pomůže se zdravým stravováním.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Závitky z krkovičky

  • 1 kg vepřové krkovice vcelku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × neuzené parenice Pilos
  • mrkev
  • petržel
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 200 ml bílého suchého vína Soave

Restovaná zelenina

  • 250 g mrkve
  • 250 g petržele
  • 500 g růžičkové kapusty
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 2 × lžíce másla Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 376 kJ / 807 kcal

Bílkoviny

47,20 g

Tuky

58,80 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

3,20 g

Sacharidy

19,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Závitky z krkovičky:

01.Umytou a osušenou krkovici nakrájíme na plátky a naklepeme na tenko přikryté potravinovou fólií. Ochutíme solí a pepřem. Blány špičkou nože nařežeme, aby se maso během pečení nestahovalo. Na každý kus masa postupně rozložíme dlouhý plátek sýra, pomocí škrabky nakrájenou mrkev a petržel a lístky bazalky.  Maso pevně zarolujeme a závitky uzavřeme párátky tak, aby během pečení držely svůj tvar. Závitky opečeme na oleji ze všech stran do zlatohněda. Potom přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Zalijeme vínem a chvilku povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Závitky přendáme do zapékací mísy, přelijeme výpekem a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C přibližně 30 minut. Maso během pečení poléváme výpekem. 

Restovaná zelenina:

02.Očištěnou mrkev s petrželí nakrájíme na menší kousky. Růžičkovou kapustu očistíme a umyjeme. Připravenou zeleninu blanšírujeme (krátce povaříme) ve vroucí osolené vodě, přecedíme a necháme okapat. V hlubší pánvi nebo woku zahřejeme olivový olej a krátce opečeme česnek nakrájený na plátky. Přidáme blanšírovanou zeleninu, sůl, pepř, tymián a kousek másla. Promícháme a krátce orestujeme.  

Servírovaní:

03.Na restovanou zeleninu položíme závitky zbavené párátek a nakrájené na plátky. Jídlo nakonec pokapeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo