Kuchyně
Italská
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Rychlý recept s těstovinami a kuřecím masem? Jak na zapékané těstoviny s masovou směsí prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 130 kJ / 748 kcal
Bílkoviny
55,30 g
Tuky
34,70 g
Vláknina
2,80 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
50,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s rozehřátým olivovým olejem restujeme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky. Postupně přidáme slaninu nakrájenou na plátky, maso na menší kousky, česnek na plátky, sůl, pepř a nasekaný tymián. Před dokončením přidáme 150 g cherry rajčat překrojených na polovinu.
02.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“ (na skus) a přecedíme.
03.V misce promícháme smetanu, sůl, pepř, nasekaný tymián a 70 g strouhaného parmezánu.
04.Na dno zapékací mísy rozložíme polovinu uvařených těstovin, přidáme vrstvu masové směsi a přikryjeme zbylými těstovinami. Potom přidáme i zbylá rajčata překrojená na půlku a zalijeme ochucenou smetanou. Povrch zarovnáme a posypeme 30 g nastrouhaného parmezánu. Těstoviny necháme asi 30 minut zapéct v troubě rozehřáté na 200 °C.
05.Jídlo podáváme ozdobené nasekanou listovou petrželí.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT