Zapékané těstoviny s kuřecím masem, rajčaty a parmezánem

play Přehrát video recept
Zapékané těstoviny s kuřecím masem, rajčaty a parmezánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Rychlý recept s těstovinami a kuřecím masem? Jak na zapékané těstoviny s masovou směsí prozradí šéfkuchař Marcel Ihnačák ve videu Kuchyně Lidlu.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × velké mrkve
  • 100 g uzené slaniny Pikok
  • 1 kg kuřecích prsou Řezníkova čerstvá porce
  • 4 × stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 200 g žlutých cherry rajčat
  • 500 g těstovin fusilli Combino
  • 500 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 100 g parmezánu Parmigianno Reggiano Lovillio
  • čerstvá listová petržel

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 130 kJ / 748 kcal

Bílkoviny

55,30 g

Tuky

34,70 g

Vláknina

2,80 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

50,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V pánvi s rozehřátým olivovým olejem restujeme očištěnou mrkev nakrájenou na plátky. Postupně přidáme slaninu nakrájenou na plátky, maso na menší kousky, česnek na plátky, sůl, pepř a nasekaný tymián. Před dokončením přidáme 150 g cherry rajčat překrojených na polovinu.

02.Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente“ (na skus) a přecedíme.

03.V misce promícháme smetanu, sůl, pepř, nasekaný tymián a 70 g strouhaného parmezánu.

04.Na dno zapékací mísy rozložíme polovinu uvařených těstovin, přidáme vrstvu masové směsi a přikryjeme zbylými těstovinami. Potom přidáme i zbylá rajčata překrojená na půlku a zalijeme ochucenou smetanou. Povrch zarovnáme a posypeme 30 g nastrouhaného parmezánu. Těstoviny necháme asi 30 minut zapéct v troubě rozehřáté na 200 °C. 

Servírování:

05.Jídlo podáváme ozdobené nasekanou listovou petrželí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo